İddia: Rus milyarder Abramoviç, personel maaşlarını ödemek için tanıdıklarından borç istedi

İngiltere'de mal varlıkları dondurulan Rus milyarder Abramoviç'in yaptırımlar sonrası ABD'li tanıdıklarından borç istediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin yaptırım listesine aldığı ve mal varlıklarını dondurduğu Rus milyarder Roman Abramoviç'in Hollywood ve ABD'li tanıdıklarından 1 milyon dolar borç istediği iddia edildi. New York Post’un magazin sayfası Page Six’in haberine göre, İngiltere'deki futbol kulübü Chelsea'deki yetkilerini de kaybeden Abramoviç'in, 750 bin dolar olduğu iddia edilen personel maaşını ödeyebilmek için arkadaşlarından borç para istediği belirtildi.

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde yer alan Abramoviç'in Hollywood, Wall Street ve teknoloji dünyasında pek çok yakın arkadaşı olmasına rağmen, insanların ona borç para verme konusunda 'temkinli oldukları' söylendi. Page Six’e konuşan bir kaynak, yapımcı ve yönetmen Brett Ratner ve Rothschild ailesinin, Abramoviç’in söz konusu talebi karşısında 'uluslararası hukuktaki yansımalarının belirsiz olması nedeniyle' temkinli davrandığını aktardı. Ratner, yorum yapmayı reddederken Rothschild ve Abramoviç tarafından bir temsilciye ise ulaşılamadı. Yaptırımlar, Abramoviç'in Chelsea’nin üç milyar dolarlık satışından kâr elde etmesini de engellemişti. (DIŞ HABERLER)