İddia: Tuareg isyancıları Mali'de 50 Wagner askerini öldürdü

Mali'nin Cezayir sınırında ordu ile Tuareg isyancıları arasındaki çatışmada çok sayıda askerin hayatını kaybettiği belirtildi. Çatışmada Wagner'in yaklaşık 50 askerinin de öldüğü iddia edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mali Savunma Bakanlığı çatışmanın Cezayir sınırındaki Tinzaouatene kasabasında 25 Temmuz Perşembe günü patlak verdiğini açıkladı. Bakanlık, çatışmalarda, bölgede başlayan kum fırtınasının isyancıların daha rahat organize olmasına ve diğer 'terörist gruplar'dan silah almasına olanak verdiğini savundu.

AA'nın aktardığına göre Mali ordusunun çatışmada önemli ölçüde kayıp verdiği bildirilen açıklamada, kaç askerin yaşamını yitirdiğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan bazı Rus Telegram hesaplarında, Mali ordusuyla birlikte hareket eden Rus paralı savaşçı grubu Wagner'in yaklaşık 50 askerinin öldüğü iddia edildi.

Wagner'in "Razgruzka Wagnera" isimli Telegram hesabından çatışmada gruba komutanlık eden Rus Sergey Şevçenko'nun yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

Mali makamları hiçbir zaman açıkça doğrulamasa da Wagner'in Mali'de yaklaşık 1000 unsuru olduğu tahmin ediliyor.

Mali'de 2015'te silah bırakan eski Tuareg isyancıları ile Mali ordusu Cezayir sınırındaki Tinzaouatene'de 25 Temmuz'da karşı karşıya gelmiş ve çatışmalar hafta sonu yoğunlaşmıştı.

 

(ANADOLU AJANSI)

Etiketler mali Tuareg ordu