İHD Diyarbakır Şubesi 17. Genel Kurulu'nu yaptı

İHD Diyarbakır Şubesi 17. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Genel kurulda konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Zeytun, "Bizim en önemli ilham kaynağımız kayıp yakınları ve Cumartesi Anneleri’dir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınlarının mücadelesine atfettiği 17’nci Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi Genel Kurul’a Barış Anneleri, Cumartesi Anneleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır İl Yönetimi ve Milletvekili Ceylan Akman'ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Genel kurulda İHD Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Abdullah Zeytun bir konuşma yaptı. “İHD siyasal baskıya hedef olan alanların başında gelmektedir" diyen Zeytun, şunları söyledi: "Devlet ve siyasal iktidarın artan baskıları nedeniyle sorumluluğumuzun arttığının farkındayız. Bizim en önemli ilham kaynağımız kayıp yakınları ve Cumartesi Anneleri’dir. Bu yüzden bu yılki kongremizi asla geri adım atmadan daha yüksek bir sesle ‘Kayıplar bulunsun failler yargılansın’ diyen cumartesi annelerine adıyoruz."

'CEZASIZLIK POLİTİKASINA KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ'

İhlallere karşı uygulanan cezasızlık politikalarına değinen Zeytun, "Rozerin Çukur, Hêlîn Şen ve daha birçok kişinin katilleri yargılanmamıştır. Hukuksuz yargı uygulamaları yaygınlaştırılmış ve Kürt bölgesi deney yeri haline getirilmiştir. Cezasızlıkla mücadele etmek bizim temel sorumluluklarımızdan biri. Hukuksuzlaşma ortamında insan hakları mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

İHD Başkanı olarak son kez konuştuğunu belirten Zeytun, şunları söyledi: "Yaşadığımız krizden çıkmanın yolu hak temelli verilen mücadeledir. Hak savunucuları olarak demokrasi ve adaleti talep etmenin yanında bunların inşası için de mücadele edeceğiz. İHD olarak hak temeli demokratik siyasetin gelişmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün görevimin son bulduğunu da paylaşmak istiyorum. Yaşamıma kattıkları için kurumuma ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, yeni görev alacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.” 

Genel kurulda yapılan konuşmaların ardından İHD Diyarbakır Şubesi'nin yeni yönetimi belirlendi. İHD Diyarbakır Şubesi'nin yönetim kuruluna Ercan Yılmaz, Suzan Mehmetoğlu Aksoy, Ömer Saman, Jiyan Ormanlı, Yakup Güven, Esra Saçaklıdır, Ali İhsan Demirtaş seçildi. (DUVAR)