İkinci bebekle eş zamanlı 'Ayrılıyorlar' haberi dalga konusu oldu

Avustralya dergisi New Idea, Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle'ın ikinci çocuklarını beklediklerini duyurdukları gün "Ayrılıyorlar" kapağıyla çıkınca sosyal medyanın diline düştü. Derginin yalan haberinin zamanlaması kraliyet meraklıları arasında viral oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle'ın ikinci çocuklarını beklediklerini duyurdukları gün 'resmen ayrılma kararı' aldıklarını yazan Avustralya dergisi New Idea sosyal medyada dalga konusu oldu. Derginin bugünkü sayısının kapağında yer alan haber herhangi bir kaynağa dayanmazken, Twitter kullanıcıları yalan haberin zamanlamasını tiye aldı.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın sözcüsü 14 Şubat'ta yapılan açıklamada, çiftin ilk çocukları Archie'nin bir kardeşi olacağı bilgisini paylaşmıştı. Çiftin ikinci çocukları olacağı haberine çok sevindiği belirtilirken, paylaşıma siyah beyaz bir fotoğraf da eşlik etmişti. İlgili haberlerde, çiftin Harry'nin annesi Prenses Diana'nın izinden gittiği, Diana'nın da 1984 yılında Harry'ye hamile olduğu haberini Sevgililer Günü'nde açıkladığını hatırlatmıştı.

Ancak Avustralya merkezli kadın dergisi New Ideas, 'asparagas' haberi için çok yanlış bir zamanlama seçti. Derginin 15 Şubat'ta raflarda yerini bulan sayısında çiftin ayrıldığı belirtiliyordu. Harry ve Meghan'ın düğün gününde çekilen bir fotoğrafları ortadan yırtılmış gibi görünürken, başlıklardan birinde "Her şey tamamen bitti" deniliyordu. İlgili haberdeyse, Kraliçe 2. Elizabeth'in Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakan çifte çok kızgın olduğu, aile içinde birçok kişinin Harry ile Meghan'ın tüm kraliyet vasıflarının ellerinden alınmasını istediği belirtiliyordu.

Derginin kapağı, sosyal medyada kraliyet meraklıları arasında viral oldu. Birçokları 'yeni fikir' anlamına gelen 'New Idea' ismini 'No Idea (Hiçbir fikri yok)' olarak kullanırken, "Daha kötü bir zamanlama olamazdı" ve "Attırdığınız kahkaha için teşekkürler" gibi mesajlar atıldı. (DIŞ HABERLER)