İkinci Seçil Erzan olayı: Denizbank müdürü, kulüp yöneticilerini 200 milyon lira dolandırdı

Denizbank'ın Bornova Şube Müdürü Hatice Ö.'nün Karşıyaka kulübü eski yöneticilerinin de içinde olduğu bir grup insanı yüksek kâr vadiyle 200 milyon lira dolandırdığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'deki Denizbank Bornova Şubesi'nde, yeni bir Seçil Erzan vakası yaşandı. Aynı zamanda Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Karşıyaka Altyapı Basketbol Başkanı olan Denizbank Bornova Şube Müdürü Hatice Özalp, iddiaya göre, yüksek kâr vaadiyle fonda ve altın alarak değerlendirmek üzere aralarında Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanından yaklaşık 200 milyon lira topladı. 

DHA'nın aktardığına göre, topladığı paraları fona yatırmayan, altın da almayan Hatice Özalp'in parayı üçüncü kişilere gönderdiği ileri sürüldü.

Özalp'in para topladığı bu kişilere zaman zaman ihtiyaçları kadar para gönderdiği, bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayan iş insanlarının şikayeti üzerine Özalp hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı öğrenildi.

Polis, yüzlerce kişiyi benzer şekilde dolandırdığı ileri sürülen Hatice Özalp'in yakalanması için çalışma başlattı.

Öte yandan Denizbank, olayla ilgili inceleme başlatıp, müfettiş görevlendirirken, Özalp'in bankayla ilişiği de dün itibariyle kesildi. 

Yüksek kar vaadiyle Karşıyaka Spor Kulübü'nün 3 yöneticisi ile 2 iş insanını 200 milyon dolandırdığı ileri sürülen Hatice Özalp'in evinde çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Özalp, daha sonra pişman olup, gittiği İzmir Şehir Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Özalp'in başında polis beklediği, tedavisinin ardından gözaltı işlemi başlatılacağı öğrenildi.

KARŞIYAKA: TOPLANTILARA KATILMADIĞI İÇİN ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ, YÖNETİMİZ DEĞİL

Karşıyaka'dan yapılan yazılı açıklamada, haberlerle kulübün töhmet altında bırakılmak istendiği savunuldu.

"İşbu haberlerde ismi geçen eski yönetim kurulu üyemiz Hatice Özalp'in işlediği iddia olunan ve suç teşkil eden eylemlerden dolayı Kulübümüz de töhmet altında bırakılmak istenmektedir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Öncelikle belirtelim ki; haberlere konu eski yönetim kurulu üyemiz Hatice Özalp'in, ilk yönetim kurulu toplantısından sonra yapmış olduğumuz 3 (üç) yönetim kurulu toplantısına, herhangi bir mazeret beyan etmeksizin katılmamış olması sebebiyle; tüzüğümüzün 24. maddesinin 5. fıkrası gereği yönetim kurulu üyeliği, son yönetim kurulu toplantısında düşürülmüştür.

Bu çerçevede Hatice Özalp, hali hazırda yönetim kurulu üyemiz değildir. Kaldı ki; yönetim kurulumuzda görev yapan herkesin kendi mesleki faaliyetleri ve iş hayatları bulunmakta olup, mesleki yaşantılarında yapmış oldukları eylemler kendilerini bağlamaktadır. Tüm bunların ışığında, yaşananların Kulübümüze zarar vermemesi adına hukuki süreç tarafımızdan da itina ile takip edilmektedir."

(HABER MERKEZİ)