İkizdere'de sevindiren karar: Taş ocağı usulsüz

İkizdere'de, Cengiz İnşaat'a taş temini için yapılmak istenen taş ocağına karşı direniş sürerken geçen ay vadide inceleme yapan bilirkişi heyeti, projenin usulüne uygun yapılmadığına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı 

RİZE - Rize İdare Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda geçen ay İkizdere İşkencedere Vadisi'nde keşif yapan bilirkişi heyeti, raporun hazırlanması için verilen 30 günlük sürenin ardından vadide yapımı devam eden taş ocağı ile ilgili kararını verdi.

Bilirkişi heyeti raporunda, İşkencedere Vadisi'nde yapılmak istenilen taş ocağının proje tanıtım raporunun usulüne uygun hazırlanmadığı ve vadide taş ocağı yapılmasının uygun olmadığı yönünde görüş açıkladı.

Davanın avukatlarından Yakup Okumuşoğlu, bilirkişi heyetinin hazırladığı raporu henüz tam olarak okumadığını belirterek "Ancak sonuç bölümüne bakıldığında yapılan taş ocağının usulsüz olduğu belirtilmektedir. Bu şekliyle de olsa sonucun mücadele edenlerin lehine bir karar olduğunu söylemek mümkün" dedi. 

'BU KARARLARIN BİZLERİN LEHİNE OLMASI BEKLENİR'

Okumuşoğlu şunları kaydetti: “Sadece sonuç kısmına bakabildiğim raporlarda üç taş ocağı içinde bilirkişiler proje tanıtım dosyalarının yetersiz olduğu görüşünü vermişler. Raporları okuyup değerlendirdikten sonra yarın öğleden sonra daha geniş bir açıklama yapacağım. Bu raporlara davalılar (Ulaştırma Bakanlığı ve işleten firmalar) itiraz edeceklerdir. Bu itirazların sonrasında mahkeme dava hakkında önce yürütmeyi durdurma konusunda, sonrasında da davanın esası hakkında bir karar verecektir. Bilirkişi raporlarına göre bu kararların bizlerin lehine olması beklenir. Yürütmeyi durdurma kararı verilirse çalışmalar 30 gün içinde durmak zorunda” dedi.