İkizdere'de taş ocağı çalışması bayramda da durmuyor

İkizdere Vadisi'nde açıklananın aksine bayramda da çalışma sürdürüldü. CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu iş makinelerini durdurmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

RİZE - Cengiz İnşaat'ın Rize'nin İkizdere Vadisi'nde açmak istediği taş ocağında çalışmalar bayramda da devam ediyor. Daha önce yapılan açıklamalarda bölgede bayram sürecinde çalışma yapılmayacağı ifade edilmişti.

Bugün vadiye giden CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu nu demir bariyerlerin arkasında ki görevliler karşıladı. Önce Bekaroğlu’nun bölgeye girmesine izin verilmek istenmedi. Vadiye giren yolun başına yapılan demir bariyerler önünde jandarma görevlileri ile Bekaroğlu ve yanındakiler arasında kısa bir tartışma yaşandı.

Bekaroğlu’nun tepki göstermesi üzerine vadiye girmesine izin verildi. Bu esnada Cengiz inşaatın vadide çalışmaları devam ettiği kamyonlarla malzeme taşındığı kameralara yansıdı. Köylülerin vadide direnişi ise devam ederken Bekaroğlu'nun çalışma yapan dozerleri durdurmak için mücadele ettiği gözlendi. Bekaroğlu’na bölgede bulunanlar da destek verdi. (DUVAR)