İkizdereliler: Belediye çöpleri dere kenarına döküyor

İkizdereliler, belediyenin çöpleri dere kenarlarına attığını iddia ederek çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

İkizdereliler fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı
Google Haberlere Abone ol

Gençağa Karafazlı

RİZE – İkizdereliler, İkizdere Belediyesi’nin topladığı çöpleri ve molozları İkizdere Vadisi’ndeki dere kenarlarına attığını öne sürdü.

Vadi boyunca dere kenarına bırakılan çöp ve molozları fotoğraflayarak sosyal medya hesaplarından paylaşan İkizdereliler, "İkizdere Belediyesi çözümü böyle buldu çöpleri dereye atıyor" ifadelerini kullanarak belediyenin çöp ve molozları dere kenarlarına dökmesine tepki gösterdi.

‘İKİZDERE İÇİN BU OLUMSUZLUKLARIN KALKMASI GEREK’

İkizdereli Elif Baş, dere kenarlarına bırakılan çöpün çok yönlü bir sağlık ve çevre kirliliği söz konusu olduğunu söyledi. “Hava ve su kirlendiği kadar dere içinde yaşayan canlılar, etraftaki bitkiler hep zarar görüyor. Koku da sorun yaratıyor. İkizdere için bu olumsuzlukların kalkması gerek. Yoksa turistin yerlisini bile memleketten soğutur bu görüntüler” dedi.

Görüntüler, Ömer Tuncer’e ait. Tuncer’in bugün çektiği fotoğraflar, Rize’den ilçe merkezine gelmeden yaklaşık 500 metre önce yolun sağ tarafındaki bölgeyi gösteriyor.