İklim aktivisti Grerta Thunberg dünya liderlerini eleştirdi: Bla Bla Bla

BM iklim zirvesinin İskoçya'da toplanmasına kısa bir süre kala genç iklim aktivisti Greta Thunberg dünya liderlerini eleştirdi. Thunberg liderlerin açıklamalarını 'bla bla bla' olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Birleşmiş Milletler (BM) iklim zirvesinden önce dünya liderlerini eleştirdi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un daha önceki bir konuşmasına ithafen 'bla bla bla' diyerek verilen sözlerin boş olduğunu söyledi. 

İNGİLTERE LİDERİNİN SÖZLERİNİ TAKLİT ETTİ

Thunberg, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenecek olan BM iklim zirvesinden önce bir konuşma yaptı. İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen Youth4Climate etkinliğinde söz alan 18 yaşındaki genç, hükümetlerin ve dünya liderlerinin iklim krizinin önüne geçmede verdiği sözleri tutmadığını dile getirdi. "B gezegeni yok, bla bla bla gezegeni yok" diyerek faydasız sözlere eleştiride bulundu.

İngiltere Başbakanı'nın Nisan ayında düzenlenen COP26 zirvesinde yaptığı konuşmayla dalga geçen Thunberg, Johnson'un konuşmasını taklit etti: "Tüm bunlar bazı pahalıya mal olan, politik doğrucu yeşil hayvanseverlik eylemlerinden ibaret değil bla bla, yeşil ekonomi bla bla, 2050'ye kadar net sıfır bla bla bla, iklim nötr bla bla bla".

'KASITLI EYLEMSİZLİK'

Mevcut politikaların gelecek nesillere ihanet anlamına geldiğini vurgulayan Thurnberg, iklim krizi hakkında liderlerin eylemsizliklerini 'kasıtlı' olarak niteledi: "Sözde liderlerimizden duyduğumuz tek şey bu sözler. Kulağa harika gelen ancak şimdiye kadar hiçbir eyleme yol açmamış sözler, umutlarımız ve hayallerimiz boş söz ve vaatlerinde boğuldu" (DIŞ HABERLER)