İklim Finansmanı Hızlandırma 2024 programı için başvurular başladı
PwC Türkiye tarafından yürütülen ve iklim kriziyle mücadele eden projelerin geliştirilmesini amaçlayan İklim Finansmanı Hızlandırma programının 4.'sü için başvurular başladı.
DUVAR - PwC Türkiye tarafından yürütülen ve karbon emisyonunu azaltmaya yönelik projelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan Climate Finance Accelerator (CFA) küresel destek programının 4.'sü için başvurular başladı. Türkiye çapında iklim teknolojileri, enerji, ulaşım, sanayi, ormancılık ve atık yönetimi gibi sektörlerden seçilecek projelere hem teknik destek sağlanacak hem de yerli ve yabancı yatırımcılarla bağlantı fırsatı yaratılacak.
PwC Türkiye'nin yürütücülüğünü üstlendiği, Birleşik Krallık Enerji Güvenliği ve Net Sıfır Karbon Departmanı (DESNZ) tarafından desteklenen ve iklim kriziyle mücadele eden projelerin geliştirilmesini amaçlayan Climate Finance Accelerator (İklim Finansmanı Hızlandırma-CFA) programı dördüncü kez finansman ihtiyacı olan projeleri desteklemek üzere başladı. Karbon emisyonunu azaltıcı projelere kapasite oluşturma, finansman kaynaklarına erişim, network oluşturma ve tanınırlık sağlama gibi başlıklarda fırsatlar sunan program için başvurular 1 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek.
CFA programı, küresel sıcaklık artışını 1,5°C ile sınırlandırma hedefleri doğrultusunda ülkeleri teşvik etme amacıyla aralarında Türkiye'nin de olduğu dokuz ülkede gerçekleştiriliyor. PwC'nin globalde 2030 yılına kadar ulaşmayı taahhüt ettiği 'net sıfır emisyon' hedefiyle çalışmalarını sürdüren PwC Türkiye; doğaya ve sürdürülebilir ekonomiye katkı sağlama vizyonu çerçevesinde CFA'nın iklim krizi odaklı projelerin geliştirilmesi ve finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması yönündeki çalışmalarını destekliyor.
CFA Türkiye şu kriterleri taşıyan projeleri destekliyor:
- Doğrudan veya dolaylı olarak sera gazı emisyonunun azaltılması bakımından iklim üzerinde ölçülebilir sonuçlar sağlamak üzere tasarlanması,
- Toplamda 5-150 milyon ABD doları arasında finansmana ihtiyaç duyması,
- Projenin en azından teknik fizibilite öncesi aşamada olması,
- Uzun vadede kazanç sağlayan iş modeli olması,
- Sosyal etkisi yüksek ve özellikle cinsiyet eşitliğini ve sosyal kapsamı artırıcı etkilere sahip olması.