İKSV, yönetmeninin şiddet faili olduğu gerekçesiyle 'Yeni Bir Dünya Doğuyor' belgeselini programdan çıkardı

İstanbul Film Festivali yönetimi, Twitter'dan bir açıklama yaparak, “Yeni Bir Dünya Doğuyor” filminin İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması programından çıkarıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Film Festivali yönetimi, Ulusal Belgesel Yarışması’na seçilen ‘Yeni Bir Dünya Doğuyor’ filminin yönetmeni Serhat Yüksekbağ'ın 'şiddet olayının faili’ olduğunu öğrendiklerini belirterek, filmin yarışma programından çıkarıldığını duyurdu. 

Twitterdan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışması’na seçilen “Yeni Bir Dünya Doğuyor” filminin yönetmeninin geçtiğimiz yıllarda yaşanan bir şiddet olayının faili olduğunu öğrendik. İKSV ve İstanbul Film Festivali olarak, hayatın her alanında kadına yönelik şiddetin ve failin karşısında, maruz kalanın yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatarak, filmi Ulusal Belgesel Yarışması’ndan ve programımızdan çıkardığımızı bildirmek isteriz."

Susma Bitsin Platformu da Twitter'dan açıklama yaparak, İKSV'nin kararına destek verdi: "#SusmaBitsin olarak İstanbul Film Festivali’nin tavrının yanında duruyor, bu tavrın sürekli olacağını umuyor ve Türkiye’deki bütün kültür ve sanat kurumlarına sirayet etmesini diliyoruz. Yerimiz failin ve şiddetin karşısı, maruz kalanın yanıdır. Biliyoruz ki susmazsak biter."