İlahiyat fakültesinden Greta Thunberg'e fahri doktora

Helsinki Üniversitesi'nin İlahiyat Fakültesi, Greta Thunberg'e verecek. Üniversite, toplam 30 kişiye fahri doktora sunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya'da Helsinki Üniversitesi'nin İlahiyat Fakültesi, 20 yaşındaki iklim eylemcisi Greta Thunberg'e fahri doktora verileceğini duyurdu. Helsinki Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Felsefe Fakültesi, Veteriner Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Hukuk Fakültesi'nin toplam 30 kişiye fahri doktora sunacağı belirtildi. 

Thunberg, Helsinki Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin fahri doktora vereceği sekiz isim arasında yer alıyor. 

İSVEÇ'E İKLİM DAVASINA MAHKEMEDEN İZİN

Öte yandan İsveç'te bir mahkeme, Greta Thunberg'in liderliğindeki 600'den fazla aktivistin hükümete dava açmasına izin verdi. Geçtiğimiz yılın kasım ayında İsveç Gençlik Çevre Derneği (Aurora), Stockholm Bölge Mahkemesi'ne, İsveç'in iklim politikasının eksik olduğu ve insan haklarının ihlal edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunu hazırlayan Aurora Başkanı Anton Foley, İsveç'in iklim politikası konusuna önem vermediğini, bu yönde atılacak adımlarda zayıf kaldığını söylemişti. Forley, "Devlet iklim önlemlerinde şimdi başarısız olursa, gelecekte bu insan hayatını tehdit eder, devletin yasal sorumluluğunu alabilmesi için böyle bir suç duyurusunda bulunduk." ifadelerini kullanmıştı.

Thunberg de iklim politikaları konusunda devletin sistemini değiştirmek için en iyi seçeneğin 'yasal yollardan zorlamak' olduğunu dile getirmişti. (DIŞ HABERLER)