İlgezdi: İktidar liyakati değil, sadakati öncelik haline getirmiş

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın görevde yükselme sınavında yüksek puan alanların mülakatta elendiğini belirterek, "Umutla sınava hazırlanan personelin suçu ne?" diye sordu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı görevde yükselme sınav sonuçları konusunda uyardığını hatırlatarak, sınavlarda liyakatsizliği eleştirdi. Dr. Akkuş İlgezdi, “2024 Mart ayında liyakati öncelik haline getirmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştum ama bugün görüyoruz ki AKP iktidarı liyakati değil, sadakati öncelik haline getirmiş. Ağustos ayında açıklanan sınav sonuçları da bunun kanıtı! Yazılıdan yüksek puan alanlar mülakatla elendi, düşük yazılı puanı olanlar mülakat sayesinde unvanlarını aldı.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 24 Haziran-11 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılan görevde yükselme sözlü sınav sonuçlarının adaylara şeffaf bir şekilde ilan edilmemesine ilişkin Gamze Akkuş İlgezdi, “2024 Mart ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sonuçları açıklanmamıştı. Bu konuda açıklamada bulunmuştum, bugün yine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın liyakati, adaleti nasıl yok saydığına şahitlik ediyoruz. 2024 Ağustos ayında bu hatadan dönmediklerini görüyoruz maalesef. Yazılı sınavdan yüksek puan alanlar mülakatla elendi, düşük yazılı puanı olanlar mülakat sayesinde görevde yükselme sınavında başarılı sayıldı. Bakanlık boşu boşuna sınav duyurusu, sınav yapmasın zaten görevde yükselme ve unvan değişikliği yapacağınız kimseler belli, bir umutla sınava hazırlanan personelin suçu ne? Minareyi çalanların kılıfı mülakat oldu” ifadelerini kullandı