İlk şehir token’ı İzmir’de geliştirildi

Dünyanın ilk şehir token'ı olacak İzmir Token, İzmirlilere ayrıcalıklar sunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının kutlandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yerli kripto para borsasında dünyanın ilk şehir token'ı İzmir Token satışa çıkacak. İzmir Token, yalnızca bir kripto para birimi ve yatırım aracı olmanın ötesinde, hem İzmir şehrine hem de sahiplerine çeşitli ayrıcalıklar sunacak.

ERC-20 blokzinciri üzerinde yazılan İzmir Token’ın Bzetmex kripto para borsasına ön satışa çıkmasıyla projeye ilişkin ayrıntılar da belli olmaya başladı. Yatırımın bedeli ise yatırımcı Sedat Ocakcı tarafından açıklanacak.

29 Ekim'de ön satışa çıkan İzmir Token'ın erişilebilir bir fiyattan sunulduğunu ve ilerleyen dönemde fiyatının arz-talep dengesine göre yatırımcılar tarafından belirleneceğini hatırlatan girişimci Barış Turgut, “İzmir Token sahipleri, İzmir’in çeşitli sosyalleşme alanlarında çeşitli ayrıcalıklara sahip olabilecek. İzmir Token, önde gelen plajlara giriş, İzmir’de gerçekleştirilecek konserlerde özel deneyimsel etkinliklere katılma gibi olanaklar sunacak. Daha genel perspektifte İzmir Token, İzmir’i kriptonun başkenti yapma, kripto ekosisteminde yeni bir trend olma potansiyeli taşıyan şehir token’ı konseptini yaygınlaştırma gibi amaçlara hizmet eden bir pilot proje. İzmir sosyal yaşamının dijital para birimi olması için çalıştığımız İzmir Token, ekonomik işbirlikleri oluşturarak şehre katkı sağlayacak, İzmir merkezli girişimcileri destekleyecek, işletmeler ve İzmirliler arasında bir köprü oluşturacak. Ayrıca beş yıllık vizyon planımız kapsamında İzmir Token’ın İzmirli gençlerin blokzinciri ve yazılımla tanışmasını, İzmir’de dijital dönüşümü hızlandırmasını sağlaması için projeler geliştireceğiz” diye konuştu.

Etiketler izmir token izmir token