İmamoğlu: 33 yıl geçse bu acıyı unutamayacaklar

Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin düzenlediği 'İstanbul'un Kayıp 1000 Günü' toplantısıyla ilgili, "Bir avuç insan için 1000 kayıp gün. Değil 3 yıl, 33 yıl geçse, bu acıyı hiç unutamayacaklar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Günde 150 Proje” kapsamında, Kıraç Şehitler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan “Gülten Akın Kütüphanesi”nin açılışını yaptı.

ANKA'nın haberine göre, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'nun düzenlediği 'İstanbul'un Kayıp 1000 Günü' toplantısına yanıt veren İmamoğlu, “Bir avuç insan için 1000 kayıp gün, vatandaşlarımız için değil. Değil 3 yıl, 33 yıl geçse, bu acıyı hiç unutamayacaklar" dedi.

İktidarın 'proje' kavramını eleştiren İmamoğlu, "Faydadan çok zararı olan birçok yapısal proje diye kavramlandırılan işler, ne yazık ki önde tutuluyor. Ama önce insan ve insana dokunan kavramlar ise, ne yazık ki unutuluyor, arka plana itiliyor" dedi.

'NEDEN BİRKAÇ GÜLTEN AKIN BURADAN ÇIKMASIN?'

Kütüphaneye şair Gülten Akın'ın adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün kim tahmin edebilir ki, buradaki kızlarımızdan birisi Gülten Akın olmasın. Ya da kim tahmin edebilir ki bir değil birkaç Gülten Akın buradan çıkmasın. Ya da birkaç bilim insanı, dünyayı değiştiren, dünyayı büyük bir hastalıktan kurtaran Uğur Şahin ya da Özlem Türeci buradan çıkmasın. Bunun gibi nice kavramların biz, ama Esenyurt'tan, ama Kıraç'tan, ama Ümraniye'den, Bağcılar'dan çıkacağına yürekten inanıyoruz. Çünkü, ‘Dünyanın en büyük insan kaynağı nerede’ derseniz; bana göre işte onların en büyük kaynaklarından, cevherlerinden birisi İstanbul'da.

İnsan odaklı belediyecilik ne demektir? Sadece betonu, sadece mühendislik yapılarını, sadece rantı anlayanlar değil, tam anlamıyla İstanbul'da insan odaklı bir belediyeciliğin varlığını hayata geçirme çabamızın karşılığı bu adımlar. İsrafçı, fırsatçı bir zihniyet değil, 3 yıldır yapmaya çalıştığımız şey; ihtiyaçları belirleyen, bütçeyi en iyi şekilde denetleyip harcayan bir süreç. Tabii ki bazı engeller yaşadık, süreçlerle ilgili sıkıntılar yaşadık.

'VATANDAŞLARIMIZ İÇİN KAYIP DEĞİL KAZANIM GÜNÜ'

2019 seçimlerinin, iki seçim haline gelmesinden tutun da bugüne kadar bu adımları pervasızca atan bir anlayış var. Diyorlar ki; ‘Bu, bizim için 1000 kayıp gün.’ Bir de ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Ama bir avuç insan için 1000 kayıp gün; yani vatandaşlarımız için değil. Vatandaşlarımız için büyük bir kazanım günü. Büyük bir kazanç dönemi.

Değil 3 yıl, 33 yıl geçse, bu acıyı hiç unutamayacaklar. Her yıl bu acıyı anlatmaya devam edecekler. Üzüntüm şu: Ders çıkartmıyorlar. Yüzde 10’a yakın bir oyla kaybettikleri seçimi, bugün sandığa gitseler, yüzde kaç oy farkla kaybedeceklerini gidip anketlerden bakmayı bile beceremiyorlar. Biraz olsun aklına akılları başlarına gelse, bir farklılık yaratsalar, bir eksen değişimi yaratsalar, belki onlar da insanlarımıza hizmet etme anlayışına dönük bir adım atmış olacaklar." (HABER MERKEZİ)