İmamoğlu AKOM'da: Yağmur İstanbul’un doğusuna kaydı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da yaptığı açıklamada İstanbul için beklenen kuvvetli yağışların kentin doğusuna kaydığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) İstanbul için beklenen kuvvetli yağışla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yağmurun kentin doğusuna kaydığını söyleyen İmamoğlu şöyle konuştu:

"Bir yağmur beklentisi içerisindeydik. Dünden beri süreç devam ediyor. Bu konuda hem AFAD’ın hem de AKOM’un yaptığı yağmur uyarısıyla beraber kurumumuz bu hafta başından beri teyakkuzda, yoğun bir çalışma içerisinde. Şu anda bütün ilgili kurumlarımızın yöneticileri burada.

Açıkçası sabaha karşı saatlerinden itibaren de kontrolü buradan yürütüyoruz. İstanbul genelinde şu anda hazır olan 4 bin 625 personelimiz sahada. Yaklaşık 1831 araç ekipmanla birlikte de vatandaşlarımızın yaşayacağı zorluklara dair hazırlıklarını yapmış şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Dün itibariyle Arnavutköy, Başakşehir, Eyüpsultan’da başlayan ilerleyen saatlerde de Silivri, Çatalca, Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü’nde yağış etkili olmuştu. Çok kayda değer ve insanlarımızı mağdur edecek büyük oranda aksilik yaşanmadı. Bugün sabah itibariyle İstanbul boğaz hattında yoğun bir yağış bekleniyordu. Ama henüz öyle bir yağış gerçekleşmedi.

Meteoroloji uzmanı arkadaşlarımızın aktardığı bilgiler ışığında yağmur İstanbul’un doğusuna kaymış durumda. Şu an itibarıyla yağışın Kocaeli ve Sakarya hattında daha etkili olacağı öngörüsü var. Saat 15.00'e kadar İstanbul'da bu illerin arasında ancak Pendik, Tuzla, Maltepe ve Şile'de daha etkili olacağını öngörüyoruz. Yine de bugünü kontrollü bir şekilde geçireceğiz. Arkadaşlarımızın tamamı sahada. Burada yöneticilerimiz var." (HABER MERKEZİ)