İmamoğlu: Depremle sınavı olan şehirlerin acilen yenilenmesi lazım

İBB Başkanı İmamoğlu, KİPTAŞ'ın Kartal'daki Temel Atma Töreni'nde, "Kentsel dönüşümü birilerinin rant elde ettiği bir süreç olarak görmedik" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal'da KİPTAŞ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek olan Metem Birlik Sitesi'nin Temel Atma Töreni'nde konuştu. 

İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önemini vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi: "Gece rahat uyku uyusun diye vatandaşlarımız, çok çalışıyoruz. Bu çalışma azmimizi yerine getirirken, bütün bu engellemelere rağmen çalışıyoruz. Ve biliyoruz ki, İstanbul'u yenilemek zorundayız. Başka çaremiz yok. Tabii sadece İstanbul mu? Başta Marmara olmak üzere, Türkiye'nin depremle sınavı olan bütün şehirlerimizin acilen yenilenmeye ihtiyacı var. Gerçek anlamda kentsel dönüşüm, kalıcı çözümdür. Ve gerçekten şehrimizin iyileşmesi, insanlarımızın huzurlu olması, çocuklarımızın, bebeklerimizin, gençlerimizin geleceği için şarttır. Bu çerçevede açıkçası geçmişten bugüne yapılan yanlışlar, işlenen kent suçlarını da biliyoruz. Kentsel dönüşüm başlığı adı altında sahillerin nasıl doldurulduğunu, yeşil alanların nasıl konuta dönüştürüldüğünü… Şimdi de fazla değil 2016, 8 yıl önce, ‘Askeri alanları, kamu yararına hizmet alanları şeklinde kullanacağız, yeşil alanlar şeklinde kullanacağız’ diye söyledikleri yerde, neredeyse tamamını konuta açıp, yüzde 85’ini de neredeyse lüks konut yapmayı, kendilerine kentsel dönüşüm başlığı adı altında bir fırsat kapısı olarak buldular ve kullandılar. Biz buna da fırsat vermiyoruz. Ve hiçbir zaman biz, kentsel dönüşümün doğru ilkelerinden de vazgeçmedik, geçmeyeceğiz. Kentsel dönüşümü, vatandaşın lehine işleyen bir süreç olarak gördük, birilerinin rant elde ettiği bir süreç olarak görmedik. Görmemeliyiz de. O bakımdan ‘İstanbul Yeniliyor’ kapsamında yapılan çok özel işlerimiz var. Bu noktada ben KİPTAŞ'ı tebrik ediyorum.”