İmamoğlu, Erdoğan ve Soylu'ya gönderdiği mektupta ne yazmıştı?

Ekrem İmamoğlu'nun İBB'de 'terörle iltisaklı' kişilerin işe alındığı iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubun detayları ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşları ve şirketlerindeki bazı çalışanlar hakkında terörle iltisaklı oldukları iddiasıyla 'özel teftiş' başlatıldığını duyurmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Dünkü konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisine mektup yazdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi utanmadan sıkılmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye" ifadelerini kullanmış, Erdoğan'ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan teftiş başlatıldığı açıklaması gelmişti. 

Daha önce İBB'de terörle iltisaklı kişilerin işe alındığı iddiasını Meclis bütçe görüşmeleri sırasında dillendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da İmamoğlu tarafından mektup yazıldığı belirtilmişti. 

'TÜM ÇALIŞANLARIN ZAN ALTINDA KALMAMASI İÇİN KAYITLARI GÖNDERİN'

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın bugünkü yazısına göre İmamoğlu, 15 Aralık günü Soylu'ya mektup göndererek, şunları yazdı:

"Belediyemizin tüm çalışanlarının zan altında kalmaması, gerek adli gerekse idari iş ve işlemlerin yürütülmesini sağlayabilmemiz ve gerekli başkaca önlemler alabilmemiz bakımından, 557 kişiye ait kayıtlar ile bakılacak dosyalarda olumsuz bir kaydın varlığının tespiti halinde gereğini yapabilmemiz bakımından ivedi şekilde gönderilmesini bilgilerinize arz ederim."

'TOPLUMSAL BARIŞ VE HUZURUMUZUN TEMİNİ İÇİN...'

İmamoğlu'nun Soylu'ya yolladığı mektuba cevap gelmezken Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Aralık'ta yaptığı konuşmada, "Çoğu kim, ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu konuşmanın ardından Erdoğan'a da mektup gönderen İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, kayıtlarımızın tamamen şeffaf olduğu, bilgi ve belgelerimize istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz gerçekliği karşısında, belirttiğiniz rakamlar ve diğer hususlarda şahsınızın yanıltılmış olduğu düşünülmekle beraber toplumsal barış ve huzurumuzun temini ile çalışanlarımızın haksız şekilde zan altında kalmaması adına ve başkanlığımızca gereğinin yapılabilmesi için yazımızın İçişleri Bakanlığımızca cevaplandırılması hususunu takdir ve tensiplerinize arz ederim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan mektuba cevap yazmazken dünkü konuşmasında İmamoğlu'na "Şimdi utanmadan sıkılmadan bana mektup gönderiyor, böyle bir şey yok diye" diyerek yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)