İmamoğlu, Instagram yasağını Instagram'dan protesto etti: 'Hesabını veremezsiniz'

Instagram'a getirilen erişim yasağına tepki olarak Instagram'dan canlı yayın açan Ekrem İmamoğlu, "Bunun bu ülkeye, milletimize hiçbir faydası yok. Lütfen kimsenin erişim haklarını kısıtlamayın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Instagram'a getirilen erişim yasağını, Instagram'da yaptığı canlı yayınla protesto etti. İmamoğlu'nun canlı yayını, kişisel sosyal medya hesabından paylaşıldı.  

İmamoğlu, canlı yayında şunları söyledi:

"Bugün yapılan kısıtlamayı sıradan, anlamsız ve güçsüz yöneticilerin başvurduğu bir usul olarak yorumluyorum. Bu böyle olmaz, meseleleri böyle çözemezsiniz. Ya da bir bahane uydurarak bu şekilde yasaklamanın yarın farklı uygulamalara evrileceği konusunda hesabını veremezsiniz. 

Bugün yapılan kısıtlamayı özgürlüklere yapılan bir müdahale olarak görüyorum. Böylesi bir müdahaleye başvurmalarını üzüntüyle karşıladım. Bunun bu ülkeye, milletimize hiçbir faydası yok. Lütfen kimsenin erişim haklarını kısıtlamayın."

'SANSÜR BİRİMİ GİBİ ÇALIŞMAYI BIRAKMALI'

İmamoğlu, yasakla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, "Sosyal medya; her kesimin ticaret, haberleşme dahil birçok amaçla kullandığı bir platformdur. Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez. Instagram bir an önce açılmalı, iletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı" dedi.

(ANKA HABER AJANSI)