İmamoğlu: İSKİ'ye zulümler, sıkıntılar çektirilmesine rağmen yolumuza devam ediyoruz

Ekrem İmamoğlu, "İSKİ'ye zam yapılmamasına rağmen; İSKİ'ye zulümler, sıkıntılar çektirilmesine rağmen yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal ve Maltepe'deki altyapı projelerinin açılış töreninde konuştu.

İmamoğlu, "İSKİ'ye zam yapılmamasına rağmen; İSKİ'ye zulümler, sıkıntılar çektirilmesine rağmen yolumuza devam ediyoruz. Çünkü bu tür popülist, partizan tavır ve davranışların elbette bir sonu olduğunun farkında olan bir yönetimiz" dedi.

İmamoğlu, geçici değil kalıcı çözümler üretme konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Bu vizyonumuz için gece, gündüz çalışıyoruz ve onun için 150 günde 150 projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunma noktasında bir maratonu ara vermeden devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu .

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Geçtiğimiz 3 yıl boyunca 16 milyon İstanbullu daha insanca, daha adil ve daha kaliteli ve hatta çok huzurlu bir hayat yaşasın diye çaba içerisindeyiz. Kreşler açıyoruz ve özellikle çocukların gelişimine büyük katkı sunan bir süreci başlattık, sayılarını artırıyoruz. Sosyal yardımlarımızla bu zor günlerinde vatandaşlarımızın, özellikle kadınlara, çocuklara, gençlere daha yoğun neler yapabiliriz, bugüne kadar yaptıklarımızın üstüne koyarak o süreci yürütüyoruz. İstanbul'da aynı anda 10 metro hattı birden inşa ediyoruz. Bir takım geciktirme çabaları ya da engelleme ile ilgili süreçleri burada sıralayacak değilim ama ona rağmen 10 bini aşkın insan  İstanbul'da yer altında metro çalışmasında o süreçlerimize hizmet ediyorlar. Gerçekten bu konuda dünyada benzersiz bir şantiye sürecini İstanbul'da canlı tutuyoruz ve bütün bu zor ekonomik koşullara rağmen yürütüyoruz.

Bir buçuk, iki ay içerisine tam 39 ilçe belediyesi ziyaretini sığdırdım. Şöyle ifade edeyim, 5 yıl boyunca sesini duyurmak için büyük çaba göstermiş ama bir kez bile ilçesinde belediye Büyükşehir Belediye Başkanı ağlayamamış bir ilçe belediye başkan olarak bu işin önemini biliyorum.

İSKİ'ye zam yapılmamasına rağmen; İSKİ'ye zulümler, sıkıntılar çektirilmesine rağmen yolumuza devam ediyoruz. Çünkü bu tür popülist, partizan tavır ve davranışların elbette bir sonu olduğunun farkında olan bir yönetimiz. Bu nedenle gerçekten kalıcı çözümleri vatandaşın özellikle benzeri sıkıntıları bir kez daha yaşanmaması adına çalışmalarımıza ayrı bir özen gösterdik." (HABER MERKEZİ)