İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş’i ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş Genel Başkanlarıyla Ankara’da ayrı ayrı bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk-İş ve Hak-İş Konfederasyonlarının Genel Başkanlarını, Ankara’da Çankaya’daki genel merkez binalarında ziyaret etti. İmamoğlu, sabah saatlerinde yaptığı ziyaretlerin ilkini, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a gerçekleştirdi. Türk-İş’in Türkiye’nin en önemli emek örgütlenmelerinden biri olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Türk-İş’i ziyaret etmek, benim için onur elbette. Türkiye'nin ekonomik zorlukları son süreçte malumunuz. Tabii burada en önemli konu, ücretli kesimin özellikle sıkıntıları, sorunları olduğunun da farkındayız” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’da ziyareti nedeniyle teşekkür ettiği İmamoğlu ile “Kurum, 73 yıllık bir kurum. Bina, 55 yıllık bina. Ben, 12. başkanıyım. 454 tane bize bağlı sendika var Türkiye'de. Bugün öyle denk geldi ki; bugün, 81 ilde, sabah 11.00-12.00 arasında eylem yapılıyor” bilgilerini paylaştı.

İmamoğlu’nun Türk-İş’ten sonraki adresi Hak-İş oldu. Burada Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelen İmamoğlu, İstanbul’da da DİSK Genel Merkezi’ne benzer bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.