İmamoğlu'dan Akşener yanıtı: Mesajımız iyi duygularla yazıldı

8 Mart mesajı siyasette tartışma yaratan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le dün telefonda görüştüklerini açıklayan İmamoğlu, "Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Twitter'da paylaştığı mesajda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı kutlaması konusunda İYİ Parti'den gelen tepkileri değerlendiren Ekrem İmamoğlu, "Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur" dedi.

'BULDAN HOŞ GELMİŞ, EMİNE ERDOĞAN İÇİN DE AĞAÇ DİKECEĞİZ'

Eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte 8 Mart dolayısıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğinde açıklamalar yapan İmamoğlu, Pervin Buldan'ın da katılımının olmasının 'bir ittifak olarak değerlendirilebileceği' şeklindeki soruya, "Ne güzel, hoş gelmiş, sefa gelmiş. Hiç öyle bir şey yok. Biz İstanbul ittifakı dedik. Türkiye ittifakı, memleketin herkesin içinde olduğu bir ittifak. Şimdi ne yaptık, kendi adımıza ağacımızı diktik, emekçi kadınlarımız adına ağacımızı diktik. Şimdi diğer şahsiyetler kendi isimlerine ağaç dikiyorlar. Burada kıymetli Meral Akşener hanımefendi, ablamız için ağaç diktik. Ayırmıyoruz. Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan için dikeceğiz" yanıtını verdi.

İmamoğlu ayrıca Akşener'in dün kendilerine ağaç dikme etkinliği için sertifikasını ilettiğini ve etkinliği düzenleyen eşi Dilek İmamoğlu ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Teşekkürlerini iletti. Umut ediyorum, buradaki ağaçlar bu ülkenin barışı huzuru, mutluluğu için büyüyecek. Beraber büyütmemiz lazım.  Hep birlikte büyütmemiz lazım. Çabamız o. Ben Dilek'in bu girişimini yürekten alkışlıyorum. Çok da onur duydum" dedi. (HABER MERKEZİ)