İmamoğlu'na türbe incelemesine AK Parti'den tepki: Elini nerede bağlarsa bağlasın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ellerini arkada bağladığı için başlatılan incelemeye AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da tepki gösterdi: "Gereksiz bir adım."

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Fatih Sultan Mehmet'in türbe ziyaretiyle ilgili inceleme başlatılmasına AK Parti’den “gereksiz bir adım” yorumu geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Elini nerede bağlarsa bağlasın, bu bizim konumuz değil. Bu konuda gereksiz bir adım atılmış gördüğüm kadarıyla” dedi.

Turan Meclis’te düzenlediği basın toplantısında İmamoğlu hakkında türbe ziyaretiyle ilgili başlatılan ön incelemeyle ilgili soru üzerine, “Biz İmamoğlu ya da diğer belediye başkanlarının hizmetleri ile gündeme gelmesini isteriz. Siyasi polemiklerle, gereksiz kavgalarla, anlamsız tartışmalarla gündem olup ileri yıllardaki siyasi iddialarına zemin hazırlamasını doğru bulmayız. Belediye makamı hizmet makamıdır. Şimdiye kadar İstanbul’da gururla söyleyeceği bir tek hizmet olmayan kişilerin ufak tefek uyduruk konularla gündem olmasını ibretle izliyoruz. Elini nerede bağlarsa bağlasın, bu bizim konumuz değil. Bu konuda gereksiz bir adım atılmış gördüğüm kadarıyla” dedi.

İmamoğlu’nun kimliğini, kişiliğini herkesin bildiğini belirten Turan, “Nasıl seçimlerde zaman zaman kendi kendini kaybedip yanlışlar yaptığını, nasıl psikolojisinin gelgitlere açık olduğunu hizmet yapmaktan öte ileriki yıllar için manevralar yaptığını görüyoruz. Arkadaşlarımızın da bizim de dikkatimizi çeken bir konu var. Bu tarz niyeti olan bir insana imkan verecek adımlar atılmaması lazım” dedi. (DUVAR)