İmamoğlu’ndan Erdoğan'a Roma gezisi yanıtı: Ekonomiyle uğraşsın

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Belediyelerin görevi gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil" sözlerine, "Ekonomiyle uğraşsın" ifadeleriyle yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini Roma gezisi üzerinden hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. 

Anadolu ve Avrupa Yakası Toplu Park Açılış Töreni’ne katılan İBB Başkanı, tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Erdoğan’ın "Belediyelerin görevi, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil, insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır" sözlerini sorduğu İmamoğlu, "Ekonomiyle uğraşsın" diye konuştu.

'ROMA'YI ŞARABA NASIL BAĞLADI ONU ANLAMADIM'

Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanına buradan bilgi vereyim. Biz oraya 2027 Avrupa oyunlarının protokolünü imzalamak için gittik ve Avrupa Olimpiyat Oyunları komite başkanıyla çok önemli bir tören düzenledik, bunun için gittik. Evet bazı gazeteciler bize eşlik etti. Bu tarihi olaya hem şahitlik yaptılar hem de bunun kamuoyu tarafından duyurulmasını sağladılar. Bu işi Sayın Cumhurbaşkanı 2027 de Avrupa oyunlarını İtalya'yı, Roma'yı şaraba nasıl bağladı onu anlamadım. Ama muhtemelen kendisine bilgi veren kim ise İtalya ve Roma deyince aklına şarap geliyordu, tahmin ediyorum, ya da akşamdan kalmaydı diyebiliriz. Neyse hani günün sonunda biz  2027 oyunları için oradaydık. 2027 Avrupa oyunlarına Sayın Cumhurbaşkanını da şimdiden davet etmiş olayım.''

İmamoğlu şunları kaydetti:

"Gazetecileri davet etmemiz kadar doğal bir şey yok. Yaklaşık 5 yıllık görev süreci içerisinde ilk kez yurt dışındaki bir organizasyona İBB'nin bütçesinde gazetecileri getirdiğimiz bir organizasyon yaptık. Bundan daha doğal bir şey yok. Avrupa oyunlarını İstanbul'da ilk kez yapılıyor bunu yadırganacak bir tarafı yok. Etik kurallar üzerinden eleştirileri dinliyoruz. Bir eksiğimiz varsa bakarız bir sonrakinde yapmayız ama ilk kez yapıyoruz. Bunu yüzlerce kez yapan ahalinin temsilcilerinin buna dönük haberler yapması ve eleştirilerini de enteresan bir biçimde izliyorum."

ERDOĞAN: MASUM ADIMLAR OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUZ

Erdoğan, dün Kabine Toplantısı sonrasında İmamoğlu'nun gazetecilerle birlikte katıldığı Roma gezisine tepki göstererek, "Kimse kusura bakmasın, belediyelerin görevi, kamusal alanda içkiyi özendirici işler yapmak, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil, insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır. Biz bunların hiçbirini masum adımlar olarak değerlendirmiyoruz."

(HABER MERKEZİ)