İmamoğlu'ndan MOBESE görüntüleri için savcılığa dilekçe

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "balıkçıda yemeğin" MOBESE kayıtlarının paylaşılmasıyla ilgili şikâyet dilekçesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatları, Sarıyer’de bir balıkçı restoranına giriş görüntülerinin yasadışı servis edildiği iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe yazdı.

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) görüntülerinin servis edilmesiyle ilgili soruşturma açılması için şikâyet dilekçesi sunulurken İmamoğlu’nun avukatları, “MOBESE'den sorumlu ve/veya erişimi bulunan tespit edilecek şüpheli veya şüpheliler”, “Milat Gazetesi muhabiri ve Yeni Şafak Gazetesi muhabirinden” şikâyetçi oldu.

Sözcü'den Aytunç Erkin'in aktardığına göre dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“… Müvekkil Ekrem İmamoğlu 24 Ocak 2022 tarihinde gün boyunca hem İBB Afet Koordinasyon Merkezi hem de sahada yoğun çalışmalar yapmıştır. Müvekkilin yapmış olduğu çalışmalar esnasında daha önceden planlanmış resmi bir yemeğe katılmasının ardından söz konusu mekânın bulunduğu sokağa araçların giriş ve çıkış anlarına ait MOBESE görüntüleri açık sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştır.

… Amacı suç önlemek, kişilerin güvenliğini sağlamak olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde sınırlı kişilerin erişimine açık olan bu sistem görev gereklerine aykırı şekilde kullanılmış, bu nedenle müvekkilin mağduriyetine sebep olmuştur. Müvekkile ait görüntüler, görevin kötüye kullanılması suretiyle hukuka aykırı olarak kaydedilmiş ve yine hukuka aykırı olarak başkalarına verilmiştir.

… Açıklanan nedenlerle şüpheli ya da şüphelilerin tespit edilerek cezalandırılmaları talebi ile şikayette bulunma zorunluluğu doğmuştur. Mevcut kayıtların hangi kişiler tarafından ele geçirildiği ve yayınlandığı tarafımızca kesin olarak bilinmemekte olup, yapılacak soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında suç şüphesi oluşması halinde kamu davası açılmasını talep etmekteyiz. Keyfi izlenme ve kayıt yapıldı."

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da kar yağışının yoğun olduğu saatlerde Sarıyer'de Balıkçı Kahraman isimli restorana gittiği belirtilerek AK Partili isimlerin hedef gösterdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, restoranda bir saat kaldığını doğrulaşmıştı. Restoran sahibi Kahraman Altun da rezervasyonun 25 gün önce yapıldığını, İmamoğlu ve misafirlerinin kar yağmadan önce gelip bir saat oturduklarını söylemişti. İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu'nun İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott'u ağırladığı belirtilmişti.

Ardından İmamoğlu’nun balıkçı restoranına giriş görüntüleri servis edilmiş konu TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu CHP Sözcüsü Yüksel Mansur Kılınç tarafından Meclis gündemine taşınmıştı.

İmamoğlu, konuyu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya da ilettiğini belirterek, "takipçisi olacağız" demişti.

AK Partili isimler ise İmamoğlu'nu hedef alarak belediyenin çalışmalarını eleştirmişti. (HABER MERKEZİ)