İmamoğlu'nun 'Askıda Fatura'sı küresel yarışmada birinci oldu

İBB'nin zor durumdaki vatandaşlar için hayata geçirdiği 'Askıda Fatura' uygulaması Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması’nı kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kriz döneminde geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için hazırlanan 'Askıda Fatura' projesinin tüm dünyada uygulanabilir hale geldiğini açıkladı.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: 

"Size çok güzel, çok sevindirici bir haberim var.

Askıda Fatura ile 2021 yılı #MayorsChallenge Bloomberg Küresel Belediye Başkanları Yarışması’nı kazandık. Proje şimdi, geliştirilerek tüm dünyada uygulanabilir hale gelecek.

Bu başarı bizim, hepimizin."

50 ŞEHİR FİNALE KALDI

Dünyanın dört bir yanından 650 şehrin başvurduğu yarışmada, İstanbul’la birlikte 50 şehir finale kaldı. İstanbul, aralarında Avrupa’dan Paris ve Londra, Amerika’dan New Orleans gibi şehirlerin de bulunduğu kentleri geride bıraktı. 

2021 Küresel Belediye Başkanları Yarışması’nın (Global Mayors Challenge) duyurusunda, “ Bazı belediye başkanları şehirlerinin en kritik sorunlarının üstesinden gelmek için cesur adımlar attı” ifadesi kullanıldı.

İstanbul’un, jüri tarafından 1 milyon dolar ödüle layık görülerek 2021 Bloomberg Küresel Belediye Başkanları yarışmasını kazandığı, 3 Ocak 2022’de İBB proje ekibine bildirildi. Yarışmayı kazanan 15 şehir, 18 Ocak 2022’de Bloomberg Philanthropies’in yürüteceği büyük bir lansmanla basına duyurulacak. (HABER MERKEZİ)