İmamoğlu'nun 'hey fakirler' fotoğrafı gerçek mi?

Ekrem İmamoğlu'nun Yunanistan'da tatilde çekildiği iddia edilen fotoğraf mitingde çekildiği özçekimin montajla eklenmesiyle ortay çıkmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yunanistan'da tatilde olduğunu gösterdiği iddia edilen fotoğrafın montaj olduğu ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu'nun Mikanos Adası'nda tatilde çekildiği iddia edilen fotoğrafı doğrulama platformu Teyit.org inceledi. Teyit.org'un incelemesinde fotoğrafın dijital müdahaleler ile oluşturulduğu belirlendi.

Platformdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada paylaşılan gönderilerde, fotoğrafın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yunanistan'da olduğunu gösterdiği öne sürüldü. Fotoğrafın üzerinde “Hey fakirler, bilin bakalım neredeyim?” ifadeleri yazması nedeniyle bazı kullanıcılar, İmamoğlu’nun Yunanistan’da tatilde olduğunu düşündü.

Tersine görsel arama yaparak fotoğrafın dijital müdahaleler ile oluşturulduğunu görüyoruz.

Ekrem İmamoğlu'nun özçekim yaparken kaydettiği fotoğraf, 24 Mayıs 2023'te düzenlenen Avcılar Halk Buluşması’nda çekilmiş. İmamoğlu'nun yanında önceki dönem Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli var. Fotoğraftaki bina detayları ve tabelalardan, fotoğrafın çekildiği yerin Marmara Caddesi ile Reşitpaşa Caddesi'nin kesişimi olduğu anlaşılıyor.

Arka planda görülen manzara ise Yunan adası Mikonos’un en ünlü turistik noktalarından birini gösteriyor. ShutterStock gibi birçok stok fotoğraf sitesinde yer alan fotoğraf, Mikonos limanından panoramik bir deniz manzarası sunuyor. Orijinal fotoğrafta ne İmamoğlu, ne de başka bir insan yer alıyor.

Yani, Ekrem İmamoğlu’nun daha önce kaydedilen bir fotoğrafı, kırpma ve üstüne ekleme yöntemleri kullanılarak bilgisayar ortamında üretilmiş."

(HABER MERKEZİ)