'İmar affı'nın reklam yüzü Hasan Kaçan, Kılıçdaroğlu paylaşımını sildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabıyla basmasını eleştiren oyuncu Hasan Kaçan, 'imar affı' reklamı hatırlatılınca Twitter paylaşımlarını sildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin 2019 yılındaki "imar affı" reklamında oynayan Hasan Kaçan, Maraş merkezli depremlerden yaklaşık iki ay sonra sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kaçan, tepkilerin ardından paylaşımlarını sildi.

Kaçan paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ey Müslüman... O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin... Senin kutsalın, bütün değerlerin... Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların... Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez.

Velev ki 'bilmeden' basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın.

Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür.”