İnce: Saraya da, CHP’ye de, HDP’ye de MHP’ye de giderim

Muharrem İnce, 6 muhalefet partisine “Ortada aday yok. Gerisi altın gününe döner. Kimin evinde toplanıyorlarsa birer çeyrek altın versinler” dedi. İnce, tüm partilerle diyaloğa açık olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, tarımsal sulamada yaşanan sorunlara dikkat çekmek için Ankara'daki Çubuk Barajı'nda basın açıklaması yaptı.

“Biz Memleket Partisi olarak, milletimizin önüne çıkacak olan büyük krizleri felâketleri önceden uyarmak, onlar hakkında önlem almak ve partimizin politikalarını anlatmak istiyoruz. Salıdan salıya hazine yardımıyla kavga eden partilerden olmak istemiyoruz” diyen İnce Türkiye’de beş büyük sorunun olduğunu söyledi ve bu sorunları gıda, su, enerji, ilaç ve deprem başlıklarında topladı.


ÇOCUKLARIMIZIN GELECEKTEKI SUYUNU KULLANIYORUZ

Tarım politikalarındaki yanlış sulama uygulamalarına dikkat çeken İnce, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 112 milyar metreküp su potansiyeli var. Yer altı ve yer üstü dahil. Ama 54 milyar metreküpünü kullanıyoruz. Yer altı sularımızın ise yüzde 85’ini kullanıyoruz. Yer altı suyunu kullanmak çocuğun hakkını yemektir, gelecekten yemektir. Yani biz cepten yiyoruz. Bu yüzde 85’in yüzde 65’ini de tarımda kullanıyoruz. Bu bir felakettir. Önümüzde felaket kapıda demektir. Türkiye su fakiri bir ülke olacak. 2050 yılında nüfusumuz 100 milyon olacak. Bu demektir ki 2050 yılında çocuklarımız, torunlarımız zahmet çekecek, su bulamayacak. Bizler bugünün politikacıları 2050 yılında sorumluyuz” diye konuştu.

 ‘SARAYA DA GİDERİM, CHP GENEL MERKEZİ’NE DE’

Önümüzdeki hafta içerisinde bütün siyasi partilere bir mektup göndereceğini belirten İnce, tarım gıda, hayvancılık ve su sorunu başlıklarında çözüm önerilerini bir dosya halinde siyasi partilere takdim edeceğini söyledi ve şunları kaydetti:

“Bundan yararlanmak serbesttir. Daha iyisini yapacak olan varsa tartışmaya hazırız. Televizyonlara da sesleniyorum. Yer verin bu görüşlerimizi gazetelere sesleniyorum. Bu görüşlerimize yer verin. Biz öneriyoruz, yarın siz de yaşayacaksınız. Bu problemleri su sıkıntısını biz yaşadığımız da siz de yaşayacaksınız. Bunu bütün siyasi partilerle tartışmak istiyorum. Oraya gitmem, buraya gitmem yok. Saraya da giderim, CHP Genel Merkezi’ne de giderim, HDP Genel Merkezi’ne de, MHP Genel merkezine de giderim. Yeter ki millete bir katkımız olsun. Kim randevu verirse Memleket Partisinin çözüm önerilerini dosya halinde o siyasi partiye takdim edeceğim. Onlarla bunu tartışmak istiyorum. Belki onlarınki daha iyidir. Bu vesileyle mektubu da önümüzdeki hafta göndereceğim”

‘ORTADA ÜZERİNDE UZLAŞTIKLARI METİN YOK’

6 muhalefet partisi liderinin buluşmalarına ilişkin görüşü de sorulan İnce, "Ben 'İttifak olmaz' demiyorum. İttifak olmalıdır fakat ittifakın başarılı olması için önce ilkelerin olması lazım. Mesela dersin ki ‘Biz seçimi kazandığımızda EYT sorununu 6 ay içinde çözeceğiz. 3600'ü 45 gün içinde vereceğiz. Yurt kapasitesini 2 yıl içinde 2 katına çıkaracağız. Mazotun 10 lirasını çiftçiye devlet ödeyecek. Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 katına çıkaracağız. Eğitimi tarikatlara, cemaatlere bırakmayacağız’. Anlaştığınız konuları alt alta yazarsınız, ittifak ortaklarıyla imzalarsınız. Ortaya bir de lider çıkarırsınız. 'Adayımız da bu' dersiniz. O ittifak başarılı olur ama ortada aday yok. Ortada üzerinde uzlaştıkları metin yok. Gerisi altın gününe döner. Kimin evinde toplanıyorlarsa birer çeyrek altın versinler. Benim dediğim gibi olursa olur. Henüz onu göremedik. Şu anda altın günü olarak devam ediyor" diye konuştu.  (DUVAR)

Etiketler Muharrem İnce HDP MHP