'İncir stratejik ürün olmasına rağmen üreticimize gerekli desteklemeler yapılmıyor'

CHP'li Evrim Karakoz, "İncir stratejik ürün olmasına rağmen üreticimize gerekli desteklemeler yapılmıyor. İncirimizin hak ettiği seviyeye ulaşması için çalışmalar yürütülmesini talep ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Beyköy’de incir bahçesine inerek ilekleme yaptı veincirin hak ettiği değeri görmesi için üreticilerin desteklenmesi çağrısında bulundu.

İncirde ilekleme döneminin başlamasıyla birlikte CHP İncirliova İlçe Başkanı Ümit Yaşar, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Oğuzhan Ülgüdür, Beyköy Mahallesi Muhtarı Selahattin Uysal ve üreticilerle birlikte incir bahçesine inen CHP’li Karakoz, “Bugün İncirliova Beyköy’de Mehmet Ali amcamızın incir bahçesindeyiz. İncir bahçelerimizi sürdük şimdi ilekleme yapıyoruz. İncirde meyvenin tutup gelişebilmesi ve daha kaliteli incir elde edilebilmesi için ilek meyvelerindeki çiçek tozlarının ilek arıcığı tarafından incire taşınması gerekiyor. Biz de erkek ağaçlardaki ilek meyvelerini dişi incir ağaçlarına asarak ilekleme işleminin gerçekleşmesini sağlıyoruz” dedi.

Evrim Karakoz, dünya incir üretiminin büyük çoğunluğunu Türkiye’nin ve özellikle Aydın ilinin karşıladığına dikkat çekerek, “İncir çok önemli ve stratejik bir ürün olmasına rağmen üreticimize gerekli desteklemeler yapılmıyor. İncir üreticimizin daha çok desteklenmesi ve bölgemizin altın meyvesi olan incirimizin dünya piyasasında hak ettiği seviyeye ulaşması için çalışmalar yürütülmesini talep ediyoruz” dedi.

Kendisinin de bir incir üreticisi olduğunu belirten Karakoz, “Milletvekili seçildiğimiz günden beri incir üreticimizin, çiftçimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yıl üreticilerimize afatsız, bol, bereketli bir sezon diliyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bismillah” diyerek, incir üreticileriyle birlikte hazırladıkları ilekleri tek tek incir ağaçlarına astılar.

Etiketler Evrim Karakoz chp incir