İngiliz Aviva Sigorta Türkiye'den çekiliyor

Önceki gün Fransa'daki yapılanmasını tasfiye edip hisselerini devreden İngiliz sigorta devi Aviva Türkiye'den de çekiliyor. Şirket , Sabancı Holding ile ortak olduğu AvivaSA'daki yüzde 40'lık hissesini uluslararası sigorta grubu Ageas'a sattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sabancı Holding ve İngiliz sigorta devi Aviva ortaklığındaki AvivaSA’da yeni dönem başlıyor. Daha önce Birleşik Krallık, İrlanda ve Kanada pazarlarına odaklanacağını, kıta Avrupası ve Asya’daki yatırımlarını gözden geçireceğini açıklayan Aviva, bu kararını uygulamaya başladı. Şirket Fransa'nın ardından Türkiye'den de çekildi.  

Aviva'nın, yüzde 40 hissesinin satışı için Sabancı Holding’in hayat dışı sigorta sektöründe 2011 yılından bu yana ortağı olan uluslararası sigorta grubu Ageas ile sözleşme imzaladı.

2021 yılı içinde tamamlanması öngörülen satışın ardından Ageas, Sabancı Holding ile birlikte hayat dışı sigortacılık alanında süregelen iş birliğini, bireysel emeklilik ve hayat sigortası pazarını da kapsayacak şekilde sürdürecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı Holding’in 2011 yılından bu yana sigorta sektöründe ortağı olan Ageas Grubu’nun bugün 14 ülkede sigortacılık sektöründe başarıyla faaliyet gösterdiğini belirterek, şunları söyledi: "2007 yılından bu yana Sabancı Grubu’nun değer yaratma gücü ve Aviva Grubu’nun sigorta sektöründeki deneyimiyle etkin bir sinerji oluşturarak, AvivaSA’yı sektörün en güçlü şirketlerden biri yaptık.Yeni ortaklık yapısıyla müşterilerimizin finansal geleceklerinde üstlendiğimiz kilit rollerin, ülkemize ve paydaşlarımıza sorumluluklarımızın farkındalığıyla, sürdürülebilir başarısı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Ageas Üst Yöneticisi (CEO) Hans De Cuyper ise, "Bu yatırım bize uzun süredir güçlü bir iş birliğimiz olan Sabancı Holding ortaklığıyla, Türkiye’de büyümekte olan hayat sigortası alanına da giriş yapmak adına harika bir fırsat yaratıyor. Halihazırda Aksigorta ile hayat dışı sigorta alanında faaliyet gösteriyoruz. Bu yeni ortaklık ise Türkiye’de hayat ve hayat dışı sigorta olmak üzere iki pazarda da kilit paydaşlardan biri olmamızın önünü açacak" değerlendirmesini yaptı. (AA)