İngiliz publarında korona etkisi: Bira satışları 1920'lerden bu yana en düşük seviyede

İngiltere'de salgın tedbirleri kapsamında kapatılan pub ve barlarda, bira satışı 1920'lerden bu yana en düşük seviyeye indi. İngiliz Bira ve Barlar Birliği'nin raporuna göre 2020'nin ilk çeyreğinde, bira satışları yıllık bazda yüzde 96 oranında düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de korona virüsü salgını önlemleri kapsamında kapatılan pub ve barlarda, bira satışlarının 1920'lerden bu yana en düşük seviyeye indiği kaydedildi. Geçtiğimiz yıl bira satışlarından elde edilen gelirin 7.8 milyar sterlinlik bir kayıpla, 2019'a kıyasla yüzde 56 oranında düştüğü belirtildi.

İngiliz Bira ve Barlar Birliği'nin (BBPA) raporuna göre, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında ilk kitlesel karantina uygulamasının yürürlüğe girdiği 2020'nin ilk çeyreğinde, bira satışları yıllık bazda yüzde 96 oranında düştü. 2020'nin son üç ayında ise satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 77 azaldı. BBPA, hükümet teşvik paketinin yanı sıra pub ve barların yeniden açılması için bir zaman çizelgesine ihtiyaç olduğunu açıkladı.

'ACİLEN BİR AÇIKLAMA YAPILMALI'

İngiltere'nin en büyük pub zincirlerinden Greene King'in CEO'su Nick Mackenzie, 'karmaşık ve gerekçesiz kısıtlamaların' barların yeniden açılmasını imkansız hale getireceğini söyledi. Mackenzie, hükümet desteği konusunda sektöre acilen bir açıklama yapılması gerektiğini belirtti.

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Resolution Foundation'dan ekonomist Jack Leslie ise, "İyileşmeye giden yolun sonunda ışık görünse de, iş dünyası hala büyük sorunlarla karşı karşıya. Sosyal hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin ve firmaların nakit paraları tükeniyor ve destek sağlanmadıkça hepsinin tamamen kapatılması muhtemel" dedi. (DIŞ HABERLER)