İngiliz televizyoncu Yunanistan'da kayboldu

Tıp doktoru ve televizyoncu Michael Mosley, bir Yunan adasında yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Mosley için arama çalışması başlatıldı.

Michael Mosley. (Fotoğraf: Facebook)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan polisi, İngiltere'nin tanınmış televizyoncu ve doktorlarından Michael Mosley'nin Symi (Sömbeki) adasında sahil şeridinde yürüyüş yaptığı sırada kaybolduğunu duyurdu. Mosley'den çarşamba gününden bu yana haber alınamıyor.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Mosley son olarak 5 Haziran'da yerel saatle 13.30 sıralarında görüldü. Mosley, Agios Nikolaos kumsalı ile Pedi köyü arasında kısa bir yürüyüşe çıkmıştı. Eşi, dün sabah Mosley için kayıp ihbarında bulundu. İhbar üzerine polis, Mosley için arama çalışması başlattı. Arama çalışmasına sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri de katıldı. Arama çalışmalarında bir arama köpeği ile insansız hava aracının (İHA) da kullanıldığı bilgisi verildi. BBC News'e konuşan bir polis sözcüsü, Mosley'nin cep telefonunun, kendisi hakkında kayıp ihbarında bulunan eşiyle birlikte kaldığı yerde bulunduğunu bildirdi.

 'YA BAŞKA BİR YOLDAN GİTTİ YA DA SUYA DÜŞTÜ'

Mosley için arama çalışması başlatıldı. (Fotoğraf: Reuters)

Adanın belediye başkanı yardımcısı Ilias Chaskas, bir kadının çarşamba günü kendisini orada gördüğünü bildirmesi üzerine, arama çalışmalarının Symi'nin Pedi bölgesinde yoğunlaştığı bilgisini verdi. Chaskas, bölgenin tehlikeli kabul edildiğini ama kadının Mosley'i Pedi'nin güvenli bölgesindeki bir yolda gördüğünü anlattığını aktardı. Symi Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodoukas ise "Burası çok küçük, kontrollü bir alan; insanlarla dolu bir bölge. Yani, eğer ona orada bir şey olmuş olsaydı, şimdiye kadar bulmuş olurduk" diyerek, Mosley'nin ya başka bir yol izlediğine ya da denize düştüğüne inandığını söyledi. 

67 yaşındaki Mosley, İngiltere'de başta BBC'de yayınlanan "Trust me, I am a Doctor" (Bana güven, ben doktorum) isimli program olmak üzere bir dizi televizyon programıyla tanınıyordu. Mosley aynı zamanda 5:2 aralıklı orucunu popülerleştiren isimlerdendi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)