İngiliz uçakları Karadeniz'de sınıra yaklaştı, Rusya önleme uçuşu yaptı

Rusya, Karadeniz üzerinde sınırlarına yaklaşan İngiltere'ye ait 3 askeri uçağı engellemek için savaş jeti havalandırdığını açıkladı.

Fotoğraf: Wikipedia
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de İngiliz askeri uçaklarının sınıra yaklaşması üzerine Su-27 savaş uçağı kaldırdıklarını ve sınır ihlaline izin vermediklerini duyurdu.

AA'nın haberine göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, Karadeniz üzerindeki Rus hava sahası kontrol sistemlerinin Rusya sınırına yaklaşan bazı hava hedeflerini tespit ettiği belirtildi.

Sınır ihlalini önlemek amacıyla Rus hava savunma güçlerine ait bir Su-27 savaş uçağının kaldırıldığı aktarılan açıklamada, "Rus savaş uçağı mürettebatı, hava hedeflerinin İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait 1 RC-135 stratejik keşif uçağı ve 2 Typhoon savaş uçağı olduğunu belirledi" ifadeleri kullanıldı.

Rus savaş uçağı yaklaşırken, yabancı askeri uçakların Rusya sınırından dönüş yaptığı aktarılan açıklamada, Rus uçağının güvenli bir şekilde kendi üssüne döndüğü bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Rus savaş uçağı, tarafsız sular üzerinde ihlal yapmadan, yabancı uçaklara tehlikeli bir şekilde yaklaşmadan, hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara tam ve uygun olarak uçuşunu gerçekleştirdi" ifadelerine yer verildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)