İngiltere Başbakanı Johnson'dan Kraliçe Elizabeth'e özür

Kraliçe 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in cenazesinden bir gün önce başbakanlık konutunda parti düzenlendiğinin ortaya çıkmasının ardından, Boris Johnson'ın ofisi Kraliyet Ailesi'nden özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de Covid-19 kısıtlamalarına rağmen geçtiğimiz yıl Kraliçe 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in cenazesinden bir gün önce, Başbakan Boris Johnson'ın konutta düzenlenen partilere katıldığının ortaya çıkmasının ardından, başbakanlık ofisi Kraliyet Ailesi'nden özür diledi. Başbakanlık konutu Downing Street'te salgın döneminde parti düzenlendiğine dair haberlerle beraber, Johnson üzerindeki istifa baskısı daha da arttı.

Telegraph gazetesinin haberine göre, 16 Nisan 2021 akşamı başbakanlıkta 2 ayrı parti verildi. Etkinlikler, Johnson'ın eski İletişim Direktörü James Slack ile bir kişisel fotoğrafçısının görevlerinden ayrılması nedeniyle yapıldı. Bu veda partilerinden birine dışarıdan bavulla içki getirildi. Gece yarısından sonra da devam eden partiler, ilerleyen saatlerde bahçede birleştirildi. Johnson'ın o gece Downing Street'te değil, Londra'nın dışındaki Checkers'ta bulunan başbakanlık konutunda olduğu ileri sürüldü.

İngiltere'de o tarihte yürürlükte olan Covid-19 kısıtlamaları sosyalleşmeyi dışarıda 6 kişilik gruplarla sınırlarken, kapalı mekanlarda ise 2 metrelik sosyal mesafe kuralının uygulanması isteniyordu. Ayrıca ülke, Kraliçe 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in ölümü nedeniyle ulusal yas içindeydi. Kısıtlamalar nedeniyle Kraliçe, 17 Nisan'da yapılan cenaze töreninde kilisede tek başına oturmak durumunda kalmıştı. (AA/DIŞ HABERLER)