İngiltere Milli Takımı'nda Southgate kararı: Sözleşmesi uzatılacak

İngiliz basını, İngiltere Futbol Federasyonu'nun, milli takım teknik direktörü Gareth Southgate'le yola devam etmek istediğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hollanda'yı Ollie Watkins'in golüyle 2-1 mağlup İngiltere'de teknik direktör Gareth Southgate turnuva sonrasında görevinde kalabilir.

Times'ta yer alan haberde İngiltere Futbol Federasyonu'nun Southgate'i takımda tutmak istediği ve finalin kaybedilmesi halinde de bu kararın değişmeyeceği belirtildi.

Turnuvanın grup etabında ve sonraki maçlarda oynadığı oynattığı oyunla eleştirilen Gareth Southgate, takımını üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda finale taşıdı. Bir önceki turnuvada ev sahiplerinden olan İngiltere, finalde İtalya'ya penaltılarda mağlup olmuştu.

SOUTHGATE'İN MİLLİ TAKIM KARNESİ

İngiltere'nin başına 2016'da geçen Gareth Southgate takımıyla 101 maça çıktı.

Bu maçlarda 64 galibiyet, 20 beraberlik ve 17 yenilgi elden eden İngiliz çalıştırıcı, katıldığı turnuvalarda henüz kupa sevinci yaşayamadı.

Southgate, 14 Temmuz Pazar günü EURO 2024'te İngiltere ile ilk kupasını kazanmak için sahaya çıkacak. 2018 Dünya Kupası'na yarı finalde, 2022'deki turnuvaya ise çeyrek finalde veda eden İngiltere, bir önceki Avrupa Şampiyonası'nda finalde mağlup olmuştu.

(SPOR SERVİSİ)