İngiltere son 7 ülkeyi de 'kırmızı liste'den çıkarıyor

İngiltere, kalan 7 ülkeyi de 'kırmızı liste'den çıkarıyor. Böylece bu ülkelerden Covid-19 aşıları tamamlanmış yolcular artık İngiltere'ye vardıklarında otel karantinasına girmek zorunda kalmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İngiltere 17 Mayıs'tan beri yürürlükte olan 'kırmızı liste' uygulamasını fiili olarak rafa kaldırıyor. Listede kalan son kalan 7 ülke Ekvador, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya, Peru, Panama, Haiti ve Venezuela pazartesiden itibaren listeden çıkarılıyor. 

Artık bu ülkeden yolcular, eğer Covid-19 aşılarını tamamlamışsa İngiltere'ye vardıklarında otel karantinasına girmek zorunda kalmayacak.
Ancak kırmızı liste uygulaması tamamıyla kaldırılmadı. Hükümet, böylece riskli gördüğü bir ülkeyi güncelleme sırasında yeniden kırmızı listeye koyabilecek.

İngiliz Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, kararın "seyahat sektörü ve bu sektörde çalışanlar için büyük bir teşvik olacağını" söyledi ve ekledi: "Bu kararı şu anda verebiliyoruz çünkü endişe ettiğimiz yeni varyantlar artık üst düzey tıp danışmanlarımız için endişe verici kategorisinde sayılmıyor." (KAYNAK: BBC TÜRKÇE)