İngiltere'de '2 çocuğun bulunduğu aracı ateşe veren' şüpheli gözaltına alındı

İngiltere'nin Leeds kentinde, içinde iki çocuğun bulunduğu bir aracı kasıtlı olarak ateşe verdiğinden şüphelenilen bir kadın 'kundaklama' iddiasıyla gözaltına alındı.

Fotoğraf: AA/ Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Leeds kentinde, içinde iki çocuğun olduğu bir aracı kasıtlı olarak ateşe verdiğinden şüphelenilen 19 yaşındaki bir kadının gözaltına alındığı açıklandı.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, olay 18 Temmuz Perşembe günü yerel saatle 22.52'de yaşandı. Leeds'in bağlı olduğu Batı Yorkshire polisi, bir kadının kendilerine ihbarda bulunduğunu, ihbarında çocuklarının içinde olduğu sırada aracının kasıtlı olarak ateşe verildiğini söylediğini kaydetti. Kadın, bir komşusunun yardımıyla çocukları araçtan çıkardı. Polis, çocukların ambulans personeli tarafından da kontrol edildiğini ve çocuklarda endişeye sebep olacak bir durumun bulunmadığını bildirdi. 

Polis sözcüsü, konuya ilişkin açıklamasında, "19 yaşındaki bir kadın, olayla bağlantılı olarak kundaklama şüphesiyle gözaltına alınmıştır ve halen gözaltındadır" ifadelerini kullandı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisini verdi. 

LEEDS'TE ŞİDDET OLAYLARI

Fotoğraf: Reuters

AA'nın aktardığına göre, İngiltere'nin Leeds kentindeki Harehills bölgesinde, 18 Temmuz'u 19 Temmuz'a bağlayan gece, sosyal hizmetler yetkililerinin bir ailenin çocuklarını almak istemesi üzerine bölgede toplanan kalabalık ve polis karşı karşıya gelmişti.

Toplanan kalabalık, sosyal hizmetler çalışanları ve polise tepki göstermiş, polise taşlar ve şişeler atılmıştı. Kalabalık bir polis arabasını ters çevirirken, iki katlı bir otobüs de ateşe verilmişti. Batı Yorkshire polisi, bölgeden uzak durulması açıklamasını yaparken çok sayıda bölge vekil ve belediye meclis üyesi halka sükunet çağrısı yapmıştı.

İngiltere'nin yeni İçişleri Bakanı Yvette Cooper da X (eski adıyla Twitter) hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Bu gece Leeds'te polis araçlarına ve toplu taşıma araçlarına yapılan saldırılar ve şok edici sahneler karşısında dehşete düştüm. Bu türden bir kargaşanın toplumumuzda yeri yok. Batı Yorkshire polisine olaya yaptıkları müdahale için teşekkür ederim. Düzenli olarak bilgilendiriliyorum" ifadelerine yer vermişti.

STARMER: ŞOK EDİCİ VE UTANÇ VERİCİ

İngiltere Başbakanı Keir Starmer de Leeds kentinde gece çıkan sokak olaylarının 'şok edici ve utanç verici' olduğunu belirtmişti. İngiltere Başbakanlık Ofisi Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, "Başbakan, dün gece görülen sahnelerin 'şok edici ve utanç verici olduğunu' söyledi. Toplumumuzda bu tür olayların yeri yok" ifadeleri yer almıştı. Batı Yorkshire polisi de yaşananlarla ilgili gözaltı işlemlerinin yapıldığını açıklamıştı.

Açıklamada gözaltı işleminin gelecek günlerde devam edebileceği kaydedilirken, olayın nasıl geliştiğine ilişkin bilgi paylaşılmıştı. Buna göre, polis, Leeds'in Harehills bölgesindeki bir evdeki çocukları koruma altına almaya çalışan sosyal hizmetler çalışanlarına karşı saldırı ihbarıyla saat 17.00'te bölgeye gitmişti. Burada polisin saldırıya maruz kaldığı belirtilen açıklamada, sosyal hizmetler çalışanlarının güvenli bir bölgeye tahliye edildiği kaydedilmişti. Bölgede kargaşanın artmasının ardından özel bir polis gücünün görevlendirildiği aktarılan açıklamada, göstericilerin polise taşlarla karşılık verdiği bilgisi yer almıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)