İngiltere'de 30 milyondan fazla kişi ilk doz aşıyı yaptırdı

İngiltere'de 30 milyonu aşkın kişinin, yani yetişkinlerin yüzde 57'sinin ilk doz korona virüsü aşılarını yaptırdığı açıklandı. İkinci dozu yaptıranların sayısı ise 3 milyon 527 bin 481. Ülkede Pfizer ve AstraZeneca'nın ardından Moderna aşısının da nisan ayında kullanıma hazır olacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı aşılama kampanyasını ilk başlatan ülke olarak İngiltere'de ilk doz aşı olanların sayısının 30 milyonu geçtiği açıklandı. Yaklaşık 67 milyonluk bir nüfusu olan ülkede, yetişkinlerin yüzde 57'sinin ilk doz korona virüsü aşılarını yaptırdığı belirtildi. İkinci dozu yaptıranların sayısı ise 3 milyon 527 bin 481 olarak verildi.

Verileri açıklayan Sağlık Bakanı Matt Hancock, "Aşı hayat kurtarıyor ve bu pandemiden çıkış rotamızı oluşturuyor" dedi.

Öte yandan, İngiltere'de Pfizer ve AstraZeneca aşılarının yanı sıra Moderna aşısının da önümüzdeki ay kullanılmaya başlanacağı açıklandı. Kültür Bakanı Oliver Dowden, Moderna'dan sipariş ettikleri 17 milyon doz aşının ilk partilerinin önümüzdeki ay ülkeye oluşacağını duyurdu.

İngiltere hükümeti, 15 Nisan'dan önce ülkede 50 yaşın üzerindeki yetişkinleri, temmuz sonundan önce de geriye kalan tüm yetişkinleri aşılamış olmayı hedefliyor. 

Moderna aşısının etkinlik oranının yüzde 94 olduğu açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Covid-19 aşı Moderna