İngiltere'de bavullarda ceset bulundu: Şüpheli gözaltında

İngiltere'nin Bristol kentinde bavulların içinde iki erkeğin ceset parçalarının bulunmasının ardından Londra'da bir dairede de vücut parçaları bulundu. İki olayın bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Bristol'deki olay yeri Clifton Suspension Köprüsü. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Bristol kentinde bavullar içinde bulunan ve iki farklı kişiye ait olduğu düşünülen ceset parçalarına ilişkin soruşturma sürerken, dün başkent Londra'daki Shepherd's Bush bölgesindeki bir dairede de insan kalıntıları bulundu. Yetkililer, iki gün arayla bulunan insan parçalarının aynı iki erkeğe ait olduğunu değerlendiriyor.

BBC'nin haberine göre, Londra Metropolitan Polisi, olayla bağlantılı olarak 24 yaşındaki Kolombiya vatandaşı Yostin Andres Mosquera'yı şüpheli olarak aradıklarını duyurdu, halktan bu kişiden uzak durmalarını istedi. Daha sonra yapılan açıklamada, şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi verildi. Mosquera'nın her iki kişiyi de tanıdığı değerlendirilirken, öldürülen bu iki kişinin kimliği resmi olarak tespit edilebilmiş değil. Dün Greenwich'te soruşturmayla bağlantılı olarak 36 yaşındaki bir erkek gözaltına alınmış olsa da söz konusu kişi daha sonra suçlama yöneltilmeden serbest bırakıldı. Polis, Londra'da bulunan cesetler üzerinde 'mümkün olan en kısa süre içinde' otopsi yapılacağını açıkladı. 

GÖRGÜ TANIĞI 'BAVULDA NE VAR, CESET Mİ?' DİYE SORMUŞ

Konuya ilişkin açıklama yapan Londra Metropolitan Emniyet Müdürlüğü'nden Komiser Yardımcısı Andy Valentine, "Bu, Londra ve Bristol'deki dedektiflerin bir dizi inceleme hattını takip ettikleri, hızlı ilerleyen bir soruşturma. Yostin Andres Mosquera'nın yerinin tespit edilmesi ise öncelikli" diyerek şüphelinin yerini bilen kişilerden konuyla ilgili bilgi vermek üzere emniyet yetkilileri ile iletişime geçmelerini istemişti.

Avon ve Somerset Polisi, çarşamba günü, gece yarısının hemen öncesinde bir ihbar almış, polisi arayan kişi ya da kişiler, elinde bavul bulunan bir erkeğin Clifton Suspension Köprüsü'nde 'şüpheli hareketleri olduğunu' söylemişti. Polis, 10 dakika içinde olay yerine intikal etse de şüpheli erkek oradan ayrılmış, arkasında ise bavulu bırakmıştı. Polis, yakınlardaki bir başka noktada bir bavul daha buldu. Bir görgü tanığı, bisikletli birinin şüpheliyi takip ettiğini, bu esnada ikisinin birbirine bağırdığını anlattı. Bir başka görgü tanığı ise iki erkeği ellerindeki bavullarla karşıdan karşıya geçerken gördüğünü ifade etti. 

Görgü tanığının anlattığına göre, şüpheli erkeklere, "Bavullar ağır görünüyor. İçlerinde ne var? Ceset mi?" diye sormuştu. Şüpheliler ise bu soruya yanıt vermemişti. Tanık ayrıca, biri beyaz biri siyah olan erkek şüphelilerin yanında beyaz bir kadının da olduğunu söyledi. Polisin verdiği bilgilere göre, ismi kamuoyu ile paylaşılan şüpheli, çarşamba Bristol'den Londra'ya gitmiş, bir taksi tutarak köprüye gelmişti. Söz konusu taksiye polis tarafından el konuldu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)