İngiltere'de bıçaklı saldırı: 8 kişi yaralandı, şüpheli gözaltında

İngiltere'nin Southport kentinde düzenlenen bıçaklı saldırının ardından en az sekiz yaralı, biri çocuk hastanesi olmak üzere üç sağlık kuruluşunda tedavi altına alındı. Şüpheli gözaltında.

Fotoğraf: Temsili/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Acil Durum Servisleri, ülkenin kuzeybatısındaki Southport'ta yaşanan 'büyük bir olayda' en az sekiz kişinin bıçaklı saldırıya uğramasının ardından şüpheli bir erkeğin gözaltına alındığını duyurdu. Kuzey Batı Ambulans Servisi, bıçakla yaralanan sekiz hastayı tedavi ettiklerini bildirdi. Açıklamaya göre, sekiz yaralı, aralarında Alder Hey Çocuk Hastanesi'nin de olduğu üç farklı sağlık kuruluşunda tedavi altına alındı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Merseyside polisi de konuya ilişkin açıklamasında, bugün yerel saatle 11.50 sıralarında bıçaklı saldırı ihbarı alınması üzerine silahlı polislerin bir erkeği gözaltına aldığını ve bıçağına el koyduğunu bildirdi. Polisin açıklamasında, yaşanan olay sonrası halka yönelik daha geniş bir tehdit bulunmadığı belirtildi. 

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Yvette Cooper, "Southport'taki çok ciddi olay karşısında derinden endişe duyuyorum" dedi. Cooper, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm düşüncelerim etkilenenlerin aileleri ve sevdikleriyle" diyerek polise tüm desteğini ve acil durum hizmetlerine müdahalesi için teşekkürlerini dile getirmek için Merseyside polisi ve suç komiseri ile görüştüğünü anlattı.

 

(REUTERS)