İngiltere'de enerji faturaları fast food restoranlara rağbeti artırdı

İngiltere'de yurttaşların artan enerji faturaları nedeniyle fast food zincir restoranlarında saatlerce vakit geçirdiği, mutfak, hijyen, ısınma ve internet ihtiyacını buralarda karşıladığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de artan enerji faturaları nedeniyle McDonald's gibi fast food zincir restoranlarda vakit geçirenlerin sayısının arttığına dikkat çekildi. 

The Guardian'ın haberine göre, enerji tedarikçisi Npower'a bağlı yardım kuruluşu Fuel Bank Foundation, enerji faturalarıyla başa çıkmakta zorlanan ailelerin McDonald's gibi fast food zincirlerinde saatlerce vakit geçirdiği, çocuklarının beslenme ve hijyen ihtiyaçlarını buralarda karşılandığını belirtiyor. 

Kuruluş yöneticisi Matthew Cole, "İnsanlar çocuklarına buralarda birkaç sterline yemek alıyor, hem de onların üşümesini önlüyor. Lavaboda dişlerini yıkayıp fırçalıyorlar ve ücretsiz internet üzerinden saatlerce televizyon izliyorlar" dedi.

Cole, bazı ailelerin ısınma ihtiyacını karşılamak için mobilyalarını dahi yakmak zorunda kaldığını belirterek yaklaşık 4,5 milyon hanenin evlerinde "karanlıkta oturduğunu" söyledi. Ülkede artan enerji kriziyle hanelere fon sağlanmaya çalışıldığını belirten kuruluş yöneticisi, enerji fiyatlarının yanı sıra gıda fiyatlarındaki artışın da hayatı giderek zorlaştırdığını belirtti. 

FATURA ÖDEMEK GİDEREK ZORLAŞACAK

Ülkede enerji fiyatları 2022'nin ilk üç ayında geçen yıla göre yüzde 74 arttı. Ülkede hanelerin yıllık ortalama 3 bin sterlin enerji faturası ödemesi bekleniyor. British Gas ve YouGov tarafından yapılan araştırmalara göre, ülkede enerji tüketicilerinin yaklaşık yüzde 40'ının bir sonraki ay faturalarını ödemekte güçlü çekeceği düşünülüyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ingiltere mcdonalds