İngiltere'de eski sağlık bakanı yarışma programına gitti

Covid-19 salgınında kısıtlamaları deldiği görüntüler yüzünden istifa eden eski sağlık bakanı Matt Hancock, Survivor tarzı bir programa katılmak için Avustralya'ya gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’nin istifa eden eski sağlık bakanı Matt Hancock, ülkede "Survivor" tarzı bir televizyon programı olan “I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here”a (Ben bir ünlüyüm… Beni buradan çıkarın) katılma kararı aldı.

Kabinede görev almamasına rağmen bağımsız milletvekili olarak çalışmaya devam eden Hancock, yarışma programının çekimleri için Avustralya’ya gitti ve “Halen anayasal olarak acil konular için bana erişebilirler. Bence siyasetçiler insanlarla ve halkla bir araya gelebilecek her fırsatı değerlendirmeli” dedi.

Hancock, ödül kazanması durumunda gelirini bağışlayacağını söyledi ve “Yarışma programlarına küçümser bir tavırda yaklaşıyoruz fakat burada görmemiz gereken şudur, bu platformlar genç nesle ulaşmak ve bir mesaj vermek için ideal bir alandır” ifadesini kullandı.

Yarışma programına katılarak kendisinin de bir insan olduğunu göstermeyi amaçladığını söyleyen Hancock’a İngiliz siyasetçiler de tepki gösterdi. Muhafazakar Parti’den Tim Loughton, “Bu tamamen şımarıklık ve Avustralya’da ormanda olduğu süre boyunca maaşında kesintiye gidilmesi gerekiyor” dedi.

İSTİFA ETMİŞTİ 

Covid-19 salgınının en yoğun olduğu dönemde kısıtlamalarını delen ve yanında çalışan Gina Coladangelo isimli kadınla öpüşürken görüntülenen Hancock,  istifa etmek zorunda kalmıştı. (HABER MERKEZİ)