İngiltere'de karantinada para yardımı alanların kapsamı genişletildi

İngiltere'de, korona virüsü nedeniyle izole olması gerekenleri teşvik etmek amacıyla ödenen 500'er sterlinlik yardımdan faydalanabilecek kişiler için yeni düzenleme yapıldı. Buna göre, izole olmaları gerektiğini telefon uygulamasından öğrenenler de artık 500 sterlin destek alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü aşısını halka uygulamaya başlamış ilk ülke olan İngiltere'de, bir yandan da pozitif vakaların ve temaslı kişilerin evde oturmasını sağlamak için çalışmalar hızlandırıldı. İngiliz hükümeti, kendilerini izole etmeleri için 500 sterlin (yaklaşık 5 bin 220 TL) destek verilecek kişilerin kapsamını genişletiyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın cep telefonlarında kullanılmak üzere geliştirdiği temas takip uygulaması üzerinden izole olmaları söylenen kişilere de 500 sterlin destek sağlanacak. Bugüne dek bu para, izolasyon bilgisini telefon, e-posta veya cep telefonu üzerinden alanlara veriliyordu. Telefon uygulamasıysa, mahremiyet ayarları nedeniyle kimlerden evde kalmalarının istendiğinin izinin sürülememesi yüzünden eleştiriliyordu.

İngiltere geçtiğimiz salı günü, Pfizer/BioNTech aşısını gönüllüler haricinde uygulamaya başlayan ilk ülke olmuştu. (DIŞ HABERLER)