İngiltere'de sunucuyu 'öldürmek için komplo kuran' güvenlik görevlisine müebbet hapis

Güvenlik görevlisi Plumb, ünlü televizyon sunucusu Holly Willoughby'i kaçırmak, cinsel saldırıda bulunmak ve ardından öldürmek üzere komplo kurduğu gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Gavin Plumb. (Fotoğraf: Essex Polisi)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de ünlü televizyon sunucusu Holly Willoughby'i kaçırmak ve cinsel saldırı sonrası öldürmek için komplo kurmakla suçlanan Gavin Plumb, ömür boyu hapis cezası aldı. Hakim, Plumb'ın en az 15 yıl 85 gün cezaevinde kalmasına hükmetti.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, 37 yaşındaki Plumb, Essex bölgesinin Harlow kentinden bir koruma görevlisi. Hakim Edward Murray, Plumb'ı 'tehlikeli bir kişi' olarak nitelendirdi, daha önce de cinsel şiddet suçlarından hüküm giydiğine dikkat çekti. Hakim ayrıca Plumb hakkındaki cezanın, 43 yaşındaki Holly Willoughby'nin 'hayatını değiştirici' nitelikte olduğunu söyledi. Plumb, Willoughby'ye yönelik planlarını internet ortamında ABD'de sivil bir polise anlatması ve polisin bunu FBI'a iletmesinin ardından tutuklanmıştı.

FBI İNGİLTERE POLİSİNİ UYARDI, ŞÜPHELİNİN EVİ BASILDI

FBI'ın İngiliz polisini uyarmasının ardından Plumb'ın Harrow'daki evi basılmış, koruma görevlisinin Willoughby'yi kaçırmaya hazırlandığı ortaya çıkmıştı. Willoughby yaklaşık 15 yıl ITV televizyonunun sabah programını sunmuştu. Plumb ise daha önce 2006'da iki hostesi kaçırmaya çalışmış, 2007'de suçunu itiraf etmiş, 12 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezası koşullu olarak 2 yıl askıya alınan Plumb, 2008'de de 16 yaşında iki çocuğu yasa dışı şekilde tutuklamaya çalışmış ve 32 ay hapis cezası almış, 16 ay sonra serbest bırakılmıştı.

İngiltere ve Galler'de, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan hükümlülerin çoğu ilerleyen yıllarda belirli koşullarla aftan faydalanabiliyor. Ancak bu cezaya çarptırılanların çoğu, en az hakimlerin belirlediği minimum süre kadar hapishanede kalmak zorunda.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)