İngiltere'nin yeni Başbakanı Truss kabinesini açıkladı

Kraliçe 2. Elizabeth'ten hükümeti kurma görevini alan İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss, yeni kabinesini açıkladı. Eski hükümette görev yapan 4 isim koltuklarını korudu.

Truss, Kraliçe 2. Elizabeth'ten hükümeti kurma görevini almıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boris Johnson'ın 7 Temmuz'da iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etmesinin ardından uzun soluklu bir yarışla İngiltere'nin yeni Başbakanı olan Liz Truss, kabinesini kurdu.   

Dün Kraliçe 2. Elizabeth'ten hükümeti kurma görevini alan Truss, kabinesinde Kwasi Kwarteng'i Maliye Bakanı, James Clevery'i Dışişleri Bakanı ve Suella Braverman'ı İçişleri Bakanı olarak görevlendirdi.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, önceki hükümette de görev yapan Savunma Bakanı Ben Wallace, İskoçya Bakanı Alister Jack, Galler Bakanı Robert Buckland ile Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 26. Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma görevlerine devam edecek. 

Kabinedeki diğer isimler ve görevleri şöyle:

Therese Coffrey Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı, Kwasi Kwarteng Maliye Bakanı, Wendy Morton Hazine Müşteşarı, James Clevery Dışişleri Bakanı, Suella Braverman İçişleri Bakanı, Brandon Lewis Adalet Bakanı, Penny Mordaunt Avam Kamarası lideri, Lord True CBE Lordlar Kamarası lideri, Chris Heaton-Harris Kuzey İrlanda Bakanı, Michelle Donelan Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı, Anne-Marie Trevelyan Ulaştırma Bakanı, Ranil Jayawardena Çevre, Gıda ve Köyişleri Bakanı, Kit Malthouse Eğitim Bakanı, Chloe Smith Çalışma ve Emeklilik Bakanı, Kemi Badenoch Uluslararası Ticaret Bakanı, Simon Clarke İskan Bakanı, Michael Ellis İngiltere Başsavcısı, Jacob Rees-Mogg İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanı.

Johnson'ın istifasının ardından iktidardaki Muhafazakar Parti üyeleri, rakibi Rishi Sunak'ın aldığı 60 bin 399 oya karşılık 81 bin 326 oyla Liz Truss'u seçmişti. (DIŞ HABERLER)