İnşaat işçileri yeniden gözaltına alındı

Ataşehir'de hakları için direnen işçiler, eylemlerinin 4’üncü gününde yeniden gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzomas Şirketler Grubu ve YDA firmaları bünyesindeki Finans Merkezi Halkbank şantiyesinde çalışan inşaat işçileri, kıdem tazminatı, fazla mesai ücreti, dinlenme hakkı ve sigortalarının asgari ücret üzerinden gösterilmesi talebiyle firmanın Ataşehir ilçesinde bulunan binası önünde eylemde. Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol Sendikası’nın (Dev Yapı-İş) ve  İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) öncülüğünde başlatılan eylem 4'üncü gününde devam ediyor. Eyleme bugün çok sayıda işçi katıldı. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Eylemde konuşan Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir, “Her gün ülkeyi hortumlayan, işçinin hakkını gasp eden, işçinin alın terini sömüren ve kıdem tazminatına çöken patronlara herhangi bir soruşturma açılmıyor" dedi. Yaşananları kabul etmeyeceklerini belirten Demir, "Bu baskıyı, imhayı, inkarı ret ediyoruz. İşçilerin alın terini söke söke bu firmalardan alacağız" diye konuştu. 
 
Polisler, Ataşehir Kaymakamlığı'nın "eylem yasağı" gerekçesiyle işçileri ablukaya aldı. Demir’in de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)