‘İnsan Hakları Okulu: Blog’ yayın hayatına başladı

Kapasite Geliştirme Derneği ile İnsan Hakları Okulu ortaklığıyla hayata geçen ‘Blog’ kasım ayında yayın hayatına başladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - ‘İnsan Hakları Okulu: Blog’, Türkiye’deki yoğun insan hakları gündemini kamusal tartışmaya taşımak, insan hakları mücadelesindeki kurumsal ve yöntemsel sıkışmadan çıkabilmek için bir diyalog yaratmak amacıyla yayın hayatına başladı.

‘İNSAN HAKLARINI YENİDEN GÜNDEME TAŞIMAYI ARZULAYAN ÇEVRİMİÇİ PLATFORM’

Kapasite Geliştirme Derneği (KAGED) ve İnsan Hakları Okulu (İHO) ortaklığında hayata geçirilen ‘Blog’ için yapılan çağrıda çalışmaların kapsamına dair şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’de ve dünyada insan haklarının kuramsal ve pratik bağlamda ele alındığı, tartışıldığı, evrensel insan hakları nosyonunu yeniden gündeme taşımayı arzulayan, alternatif ve eleştirel bir çevrimiçi platform” olarak tanıtılan Blog’da insan hakları alanında yazılar ve çeviriler yer alacak. İnsan hakları sorunlarına ilişkin Türkçe dışındaki dillerdeki tartışmaların çevrilmesi ve Blog’a gönderilen yazılardan İngilizceye yapılacak çeviriler ile hak ve özgürlük alanının savunulmasında uluslararası bir diyalog yaratılması hedeflenecek.”

‘İnsan Hakları Okulu Blog’a şu adresten erişilebiliyor: https://blog.insanhaklariokulu.org/