İnsan tacirleri bir mülteciyi darp etti

Van’da Afganistan uyruklu mülteci Yakup Bedri, insan kaçakçıları tarafından darp edilerek hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da mülteci dramı sürüyor. Erciş ilçesinde iki gün önce insan tacirleri istedikleri parayı vermeyen Afgan uyruklu mülteci Yakup Bedri’yi darp etti. Uğradığı saldırı sonucu ayak bilekleri kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşan Bedri, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ancak SGK’dan ödemelerini alamayan bazı şirketlerin hastaneye malzeme akışını durdurdukları için Bedri’nin ameliyata alınamadğı iddia edildi.

HASTANE YÖNETİMİ: GECİKME YOK, AMELİYAT OLACAK

Konuyla ilgili bilgi veren hastane yetkilileri malzeme konusunda yaşanan bazı gecikmeler olabileceğini ancak bunun SGK ödemeleri ile bir ilgisinin olmadığını belirterek, “Malzemeler en fazla birkaç saat gecikebilir, bunlar çok nadir olan şeyler. Şu anda ortopedi servisinde bulunan hastamız bu gecikmeden ötürü değil, doktorlarının teşhisinin sonucu için bekletiliyor” dedi.

ORTOPEDİ DOKTORU: YARANIN TOPARLANMASINI BEKLİYORUZ

Ulaştığımız Ortopedi servisi doktorları, hastanın ayağındaki yaranın toparlanması için beklediklerini daha sonra ameliyata alacaklarını söyledi,

ÜÇ AYDA 63 MÜLTECİ ÖLDÜ

Van’da Haziran ayında 61 mülteci Van Gölü’nde batan teknede hayatını kaybederken sadece 3 gün önce mülteci taşıyan bir aracın devrilmesi sonucu iki mülteci ölmüştü. (DUVAR)