Instagram, film afişini sansürlediği için özür diledi: Çıplaklık konusunda bazı durumlarda istisna gösterebiliriz

Instagram'ın Pedro Almodóvar’ın yeni filmi "Madres Paralelas" için yapılan afişi sansürlemesi tepkilere neden oldu. Instagram, afişi sansürlediği için özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oscar ödüllü İspanyol yönetmen Pedro Almadovar'ın, başrolünde Penelope Cruz'un yer aldığı yeni filmi "Madres Paralelas"ın afişi Instagram tarafından sansürlenerek kaldırıldı. Bir göğüs ucundan akan sütün göründüğü afiş, Instagram'ın çıplaklık karşıtı kurallarına aykırı görüldü.

Afişi tasarlayan İspanyol tasarımcı Javier Jaen, Instagram'ın pazartesi günü gönderdiği ve görselin ağ kurallarını ihlal ettiği için kaldırıldığını belirten bir bildirimin ekran görüntüsüyle bir paylaşım yaparak afişin kaldırılmasına tepki gösterdi. Jaen paylaşımında, "Kendinizden utanmalısınız Instagram" ifadelerini kullandı. 

Afişi tasarlayan Javier Jaen, Instagram'a "Kendinizden utanmalısınız" diyerek tepki gösterdi.

Afişi salı günü yeniden paylaşan tasarımcı, "Beklendiği gibi Instagram son Pedro Almodovar filmi için yaptığım afişi kaldırdı. Tekrar yayınladım. Paylaştığınız için teşekkürler" yazdı. 

INSTAGRAM ÖZÜR DİLEDİ

Indiewire'ın haberine göre, Instagram’ın bağlı olduğu Facebook, The Associated Press’e yaptığı açıklamada çıplaklığa karşı kurallarının çiğnendiği için afişin kaldırıldığını söyledi. Gelen tepkilerin ardından afişi geri yükleyen şirket konuyla ilgili, “Çıplaklığa karşı kurallarımızı çiğnediği için başlangıçta bu görüntünün birkaç örneğini kaldırdık. Ancak sanatsal bir bağlam olduğu sürece çıplaklık konusunda belirli durumlarda istisna gösterebiliriz. Bu nedenle, Almodóvar’ın film afişinin paylaşıldığı gönderileri geri yükledik ve neden olduğumuz karışıklık için gerçekten özür dileriz" açıklamasını yaptı. 

Madrid’de geçen ve aynı gün doğum yapan üç kadının paralel şekilde ilerleyen hayatlarını anlatan filmin oyuncu kadrosunda Penélope Cruz, Aitana Sánchez Gijón ve Milena Smit yer alıyor. Film, Dünya prömiyerini 78. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)